G. Nausėda: Rusija toliau vykdo ukrainiečių tautos genocidą

Prezidentas Gitanas Nausėda teigia, kad Rusija toliau vykdo ukrainiečių tautos genocidą. Šalies vadovas akcentuoja, kad to įrodymas yra masinės kapavietės Ukrainos kariuomenės išlaisvintame Iziumo mieste.

G. Nausėda pabrėžia, kad nė vienas karo nusikaltėlis negali išvengti atsakomybės.<br>Juliaus Kalinsko/ELTA nuotr.
G. Nausėda pabrėžia, kad nė vienas karo nusikaltėlis negali išvengti atsakomybės.<br>Juliaus Kalinsko/ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gailė Jaruševičiūtė-Mockuvienė, ELTA

Sep 17, 2022, 11:09 AM

„Rusija toliau vykdo ukrainiečių tautos genocidą. Masinės kapavietės ir kankinimo kameros Iziumo mieste, kurį išlaisvino Ukrainos kariuomenė – dar vienas kraupus to įrodymas. Visur, kur tik pasirodo, okupantai sėja kančias ir mirtį.

Neturėkime iliuzijų: jie tai darė vakar, daro šiandien, darys rytoj“, – savo feisbuko paskyroje rašo G. Nausėda.

Prezidentas akcentuoja, kad demokratinis pasaulis turi didinti apsukas ir stiprinti paramą Ukrainai, nes, pasak jo, tai vienintelis kelias sustabdyti karą.

„Visomis reikiamomis priemonėmis, bet visų pirma – karinėmis. Dar daugiau ginklų, daugiau šaudmenų ir kitos amunicijos. Tai – vienintelis kelias pagaliau sustabdyti civilių kankinimus, žudynes ir patį karą. Ukraina tai padarys, tik duokime jai tai, ko reikia. Dabar!“, – sako šalies vadovas.

G. Nausėda pabrėžia, kad nė vienas karo nusikaltėlis negali išvengti atsakomybės.

„Turime kuo greičiau steigti Specialųjį Tribunolą Rusijos karo nusikaltimams tirti. Tarptautinė bendruomenė privalo užtikrinti teisingumą. Tai – mūsų visų pareiga bei atsakomybė“, – pabrėžia prezidentas.

ELTA primena, kad vos prieš kelias dienas iš Rusijos pajėgų atgautame Ukrainos šiaurės rytiniame Iziumo mieste aptikta masinė kapavietė, ketvirtadienį pranešė Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis.

Ukrainos žiniasklaida pranešė, kad miške rasta daugiau nei 440 kūnų.

Balandžio pradžioje Rusijos kariuomenei pasitraukus iš Kyjivo apylinkių, sostinės priemiestyje Bučoje taip pat buvo aptikta šimtai kūnų. Rusijos kareiviai kaltinami ten vykdę karo nusikaltimus prieš civilius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.