T. Pačėsui išsisukti nepavyko: po aštraus konflikto su ligoninės personalu turės mokėti baudą Sirgdamas COVID-19 vaikščiojo be kaukės

Alytaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas Dzūkijos sostinės savivaldybės tarybos nariui Tomui Pačėsui už viešosios tvarkos pažeidimą ir apsauginės kaukės nedėvėjimą ligoninėje gydantis nuo COVID-19 paskyrė 500 eurų administracinę baudą. Jis tokį policijos pareigūnų veiksmą ketina skųsti teismui.

Tomas Pačėsas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Tomas Pačėsas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Alma Moseikaitė, alytausnaujienos.lt

Oct 27, 2022, 10:09 PM

O administracinė bauda tarybos narį pasiekė už jo veiksmus pernykščio gruodžio 21-ąją Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninėje. Ikiteisminis tyrimas buvo nutrauktas Alytaus miesto savivaldybės tarybos narys, frakcijos „Už Alytų“ vadovas T.Pačėsas pernykštį gruodį nuo COVID-19 gydėsi Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninėje.

Gruodžio 21-ąją apie vidurnaktį kovido skyriuje dirbę medikai sulaukė iš palatos išėjusio šio miesto tarybos nario pasipiktininimo. Jie tarnybiniame pranešime ligoninės vadovybei nurodė, kad pacientas užsipuolė personalą, įžeidinėjo, šaukė, naudojo daug necenzūrinių žodžių, grasino susitvarkyti, po koridorių vaikščiojo be apsauginės kaukės, kas buvo būtina kovido skyriuje.

Ligoninės administracija, gavusi tokį pranešimą, atliko įvykio aplinkybių patikslinimą, bendravo su visais tuo metu dirbusiais medikais, kurie patvirtino pranešime nurodytus faktus. Todėl ligoninės vadovybė dėl tokio tarybos nario elgesio kreipėsi į Alytaus apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą.

Čia buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso straipsnį dėl viešosios tvarkos pažeidimo. Tyrimui vadovavo ir jį kontroliavo Kauno apygardos prokuratūros Alytaus apylinkės prokuratūra.

Pastarosios prokuratūros nutarimu ikiteisminis tyrimas, kurio metu nukentėjusiuoju buvo pripažintas vienas gydytojas, nutrauktas šiemečio vasario pabaigoje, kadangi nustatyta, jog nepadaryta nusikalstama veika dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Nukentėjusiuoju pripažintas gydytojas Alytaus apylinkės prokuratūros prokuroro nutarimą nutraukti ikiteisminį tyrimą T.Pačėsui skundė šios prokuratūros vyriausiajam prokurorui. Tačiau jis skundą tenkinti atsisakė.

Nukentėjusioji pusė dar turėjo galimybę Alytaus apylinkės prokuratūros nutarimą skųsti Alytaus apylinkės teismui, bet tuo nepasinaudojo.

Tad šiemetį balandį galutinai paaiškėjo, kad po visų galimų apskundimo procedūrų miesto tarybos nariui T.Pačėsui nutrauktas ikiteisminis tyrimas dėl galimo viešosios tvarkos pažeidimo.

Policija pradėjo administracinę teiseną

Kadangi ikiteisminis tyrimas miesto tarybos nariui T.Pačėsui buvo nutrauktas, o Alytaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas turėjo ligoninės kreipimąsi dėl jo elgesio šioje gydymo įstaigoje pernykščio gruodžio gruodžio 21-ąją, policijos pareigūnai jam pradėjo administracinę teiseną dėl viešosios tvarkos pažeidimo ir apsauginės kaukės nedėvėjimo ligoninėje.

Pastaruoju metu Alytaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas T.Pačėsui už šį administracinį nusižengimą paskyrė 500 eurų. Administracinę baudą jis gali skųsti teismui.

„Tikrai skųsiu, čia nesąmonė, kažkas atėjo, kažką pasakė ir paskyrė baudą. Eisiu iki Aukščiausiojo Teismo, iki Europos teismo, taip negali būti“, – piktinosi Alytaus miesto savivaldybės tarybos narys T.Pačėsas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl Ukrainos nepasiekia žadėtoji pagalba?