Kaip Lietuva gyveno praėjusią savaitę: nuo Visagino iki pajūrio

„Lietuvos ryto“ žvilgsnis į tai, kas per savaitę vyko Lietuvoje.

 Vaizdai Lietuvoje.<br> lrytas.lt koliažas.
 Vaizdai Lietuvoje.<br> lrytas.lt koliažas.
 Vaizdai Lietuvoje.
 Vaizdai Lietuvoje.
 Vaizdai Lietuvoje.
 Vaizdai Lietuvoje.
 Vaizdai Lietuvoje.
 Vaizdai Lietuvoje.
 Vaizdai Lietuvoje.
 Vaizdai Lietuvoje.
 Vaizdai Lietuvoje.
 Vaizdai Lietuvoje.
 Vaizdai Lietuvoje.
 Vaizdai Lietuvoje.
 Vaizdai Lietuvoje.
 Vaizdai Lietuvoje.
 Vaizdai Lietuvoje.
 Vaizdai Lietuvoje.
Daugiau nuotraukų (9)

Lrytas.lt

Oct 29, 2022, 8:10 AM

Biržai

Agluonos upėje prie Dvaro gatvės žvejojo vyras. Pro šalį šlitinėjęs girtutėlis 50 metų biržietis pamatė pažįstamą žvejį ir nusprendė paklausti, kaip sekasi žvejyba. Tačiau girtas vyras neišlaikė pusiausvyros ir įkrito į vandenį. Toje vietoje nėra gilu, bet pakrantė dumblina, todėl nelaimėlis įklimpo.

Stvėręs skenduolį už pakarpos žvejys bandė traukti į krantą, bet pritrūko jėgų. Laikydamas vyro galvą virš vandens jis dar sugebėjo paskambinti Bendrajam pagalbos centrui. Greitai veikę gelbėtojai ištraukė dumble prie kranto įstrigusį vyrą.

Biržuose iš namų išėjo ir pradingo ligota sena moteris. Artimieji iškart ėmėsi jos ieškoti. Išeidama moteris buvo pasiėmusi mažą šunį.

Pareigūnai ėmė šukuoti apylinkę, paieškai buvo pasitelkti kinologai su 2 šunimis.

Taip pat buvo planuojama į padangę pakelti skraidyklę ir teritoriją žvalgyti iš paukščio skrydžio, tačiau to daryti neprireikė.

Aparatą ruošiant skrydžiui policiją pasiekė žinia, kad Paežerių kaime netoli Biržų vienos įmonės darbuotojai pastebėjo po teritoriją klaidžiojančią seną moterį. Be maisto ir vandens ji išbuvo kone parą.

Druskininkai

Iki spalio 30 d. Gydyklų parke prie Muzikinio fontano šviečiančių moliūgų parkas vėl sukvies smalsuolius – jau penktą kartą vyks „Šviečiančių moliūgų vakarai“. Bus galima grožėtis įvairių kurorto bendruomenių, mokyklų, darželių ir kitų įstaigų išskaptuotais moliūgais.

Nuotaikingai fotosesijai sukurta spalvinga erdvė, o po įspūdžių pilnos dienos lankytojų lauks oranžinė vakarienė.

Kaunas

Kitą savaitę du šimtai vaikų pirmą kartą Šilainiuose atvers naujai pastatyto lopšelio-darželio „Vaikystės takas“ duris. Naujoje įstaigoje veiks 12 grupių. Vaikais rūpinsis beveik pusšimtis darbuotojų.

Erdvus – 2,7 tūkst. kv. m ploto – A+energinio naudingumo klasės pastatas pastatytas vos per dvejus metus. Jame – funkcionalios sporto ir kitos veiklos salės, vaikų žaidimų ir poilsio zonos, persirengimo bei valgymo patalpos, specialistų kabinetai.

Dembava

Apie antrą valandą nakties Panevėžio rajone patruliai atkreipė dėmesį į aikštelėje stovintį lengvąjį automobilį. Prie vairo sėdintis 20 metų vyras miegojo, todėl pro šalį važiuojantys pareigūnai sustojo paklausti, ar jam viskas gerai.

Akyliems policininkams pro akis nepraslydo ant kilimėlio po sėdynėmis numestas paketėlis. Jame buvo kanapės.

Panevėžio rajone nusikaltėliai apvogė privačiame kieme stovinčius du lengvuosius automobilius. Jų savininkas – tas pats vyras. Iš vieno automobilio pavogtas beveik 8 tūkst. eurų vertės termovizorius – juo tamsoje užfiksuojamas šilumos šaltinis. Taip pat dingo kanceliarinės prekės, automobilio valytuvų komplektas, pirštinės ir kiti smulkūs daiktai.

Pareigūnai aiškinasi, kokiu būdu nusikaltėliai įsibrovė į mašinas. Automobilius šeimininkas buvo palikęs užrakintus, tačiau, policijos teigimu, durų spynos rastos nesugadintos.

Anykščiai

Miesto pakraštyje, Gegužės gatvės gale, pradėjo veikti naminių augintinių kapinės. Komunalininkai kuoliukais sužymėjo kapaviečių vietas ir tikisi, kad jos bus tinkamai prižiūrimos.

Kapinių teritorija yra aptverta, kad į ją negalėtų patekti laukiniai gyvūnai, todėl lankytojų prašoma vartelius palikti nuolat uždarytus.

Panevėžys

Į vieną alaus barą Statybininkų gatvėje sugužėjo policijos pareigūnai. Jie žinojo, kad čia alų gurkšnoja beveik prieš pusantro mėnesio iš pataisos namų pasprukęs 37 metų kalinys.

Bėglys rastas sėdintis prie stalo. Į alkoholio matuoklį jis pripūtė beveik 2,3 promilės.

Iškratę vyrą pareigūnai jo kuprinėje aptiko neteisėtai laikomą medžioklinį šautuvą.

Greičiausiai bėglys ruošėsi kažkokiam nusikaltimui, nes ginklo vamzdis buvo nupjautas tiek, kad tilptų kuprinėje. Taip pat jis turėjo ir 3 šovinius.

Vašuokėnai

Prie Anykščių rajone esančio ir sparčiai nykstančio dvaro, kurį XIX a. pastatė dvarininkai Komarai, Maironio poezijos gerbėjai paminėjo poeto 160-ąsias gimimo metines.

Maironis šiame dvare gyveno nuo 1914 metų spalio iki 1915-ųjų vasario. Poetas tuo metu buvo Kauno kunigų seminarijos rektorius. Kai prasidėjo Pirmasis pasaulinis karas, seminarija laikinai įsikūrė Maironio bičiulio Broniaus Brazdžio dvare Vašuokėnuose.

Čepukai

Netoli sienos su Baltarusija esančiame Ignalinos rajono kaime trečiadienį įvyko skaudi nelaimė, pasiglemžusi 85 metų vyro gyvybę.

Pensininkas išėjo į ganyklą ir ilgokai negrįžo, todėl sutuoktinė pavakare išėjo jo ieškoti.

Vyrą ji rado laukuose nebegyvą. Pirminiais duomenimis, garbaus amžiaus vyrą mirtinai sužalojo bulius.

Rokiškis

Laisvės gatvėje pamatę per pravirą triaukščio namo langą trečiame aukšte ranka mojuojančią ir šaukiančią pagyvenusią moterį žmonės iškart suprato, kad kilo gaisras. Pro buto langus veržėsi dūmai. Prie daugiabučio namo atskubėję ugniagesiai rado moterį jau išvestą iš dūmuose skęstančio buto.

Koridoriaus sienos ir lubos iškaltos plastikinėmis lentomis, todėl, plykstelėjus liepsnos, jos ėmė lydytis ir skleisti aitrius dūmus. Gaisras persimetė į kambarius ir virtuvę.

Įtarus, kad moteris apsinuodijo dūmais, ji buvo nuvežta į ligoninę.

Žvyriai

Ketvirtadienį apie 19 val. Jurbarko rajono kaime gyvenančiam 55 metų vyrui kaimynai pranešė, kad padegtas jo ūkinis pastatas. Vienas žmogus matė, kaip prie pastato atėjo nepažįstamas vyras ir ant pastato stogo, ant kurio įrengti trys saulės baterijų moduliai, metė butelį.

Akimirksniu plykstelėjo liepsna, tačiau ugnis ant skardinio stogo neišplito, tik apgadino saulės baterijas. Patirtą nuostolį šeimininkas įvertino 1000 eurų. Policijos pareigūnai, įvykio vietoje surinkę įkalčius, aiškinasi, kas galėjo keršyti tvarkingiems kaimo gyventojams.

Pervalka

Iki šių metų pabaigos žadama atnaujinti prieš 40 metų pastatytą Pervalkos pirsą. 233 metrų ilgio ir 6,38 metro pločio pirsas taps patrauklia pasivaikščiojimų vieta, čia galės laikinai prisišvartuoti pramoginiai ir sportiniai laiveliai.

Numatyta suremontuoti pirso ir krantinės dangas, sutvirtinti įrenginį, kad grunto neišplautų vanduo. Dėl saugumo pirsas bus aptvertas, laivams švartuotis bus pritaikyta 50 metrų galo atkarpa. Neringos savivaldybės ir bendrovės „Šilutės polderiai“ sutartyje numatyta remonto darbams skirti beveik 240 tūkst. eurų.

Kupiškis

Gedimino gatvėje vairuotojai pastebėjo ant asfalto ilgu ruožu išsiliejusius teršalus. Tądien smarkiai lijo, todėl kilo grėsmė, kad teršalai pateks į lietaus nuotekų vamzdyną. Aplinkosaugininkams teršėjo taip ir nepavyko nustatyti. Visus jo pėdsakus nuplovė gausus lietus.

Pareigūnai išsiaiškino tik tiek, kad dyzelinas varvėjo iš lengvojo automobilio. Akivaizdu, kad buvo prakiuręs degalų bakas.

Vairuotojas buvo sustojęs Gedimino gatvės aikštelėje prie parduotuvės, ten rasta nemažai išsiliejusio dyzelino. Paskui jis sukinėjosi Gedimino ir Kirdonių gatvėmis, o išvažiavęs iš miesto pasuko Šepetos link.

Gargždai

Netoli autostrados Klaipėda–Vilnius iškils trijų korpusų motelis. Šiek tiek skirsis tik pirmasis korpusas, kuriame bus registratūra, administracijos patalpos, sandėliai.

Kiekviename maždaug 19 kv. m ploto kambaryje bus po dvi viengules lovas, sofa, drabužių spinta, televizorius, kriauklė, kaitlentė maistui gaminti, dušas ir tualetas. Stovėjimo aikštelėje tilps 55 automobiliai – tiek bus ir kambarių. Keturi kambariai bus skirti neįgaliesiems.

Klaipėda

Dvi Klaipėdos universiteto (KU) mokslininkų darbus pristatančios parodos atidarytos uostamiesčio prekybos centre „Akropolis“. Vienoje ekspozicijoje – T.Paulauskienės vadovaujamos mokslininkų grupės tyrimai. Jie sukūrė aplinkai draugišką biotechnologiją neutralizuoti naftos išsiliejimą.

Kitoje ekspozicijoje – KU Baltijos regiono istorijos ir archeologijos instituto archeologės R.Nabažaitės ir komandos rastų koklių ir Klaipėdos krašte dar išlikusių senųjų krosnių istorijos. Parodos veiks iki lapkričio vidurio.

Šilalė

Kauno rajono gyventojas nubaustas 600 eurų bauda, nes šių metų pavasarį Šilalės medžiotojų būrelio medžioklės plotuose pagaliu sumedžiojo keturis bebrus, viena buvo vaikinga patelė.

Užmušdamas bebrus pagaliu medžiotojas su gyvūnais elgėsi žiauriai – buku daiktu padarė daugybinius galvos kaulų lūžius ir smegenų pažeidimus, kurie sukėlė gyvūnams skausmą, kančią ir negarantavo staigios jų žūties. Iš vyro atimta teisė medžioti trejus metus.

Vilnius

Abiejų Tautų Respublikos plente nukritus važiuojančio autobuso „Mercedes-Benz“ galiniam kairiajam ratui, šis nuskriejęs sužalojo šalikelėje prie automobilio „Toyota“ stovintį 50-metį vyrą.

Jis dėl sužalojimų paguldytas į ligoninę.

Dainava

Trys žmonės žuvo ir trys buvo sužaloti ankstų penktadienio rytą Šalčininkų rajone nesuvaldytam automobiliui įsirėžus į medį. Visi nukentėjusieji – jauni žmonės. Žuvusiems vaikinams buvo 16 metų ir 23 metai, merginai – 21 metai. Avarija įvyko miško kelyje, nuo Juršiškių viensėdžio važiuojant link Dainavos kaimo. Apie avariją policijos pareigūnams pranešė netoli jos vietos gyvenanti moteris. Ji sakė, kad paryčiais pas ją į namus atbėgo šoko ištikta mergina ir pasakė, kad netoliese įvyko avarija. Atvykę pareigūnai nurodytoje vietoje rado į medį atsitrenkusį automobilį „Audi“. Juo važiavo šeši žmonės, tačiau kas vairavo, nežinoma. Vairuotojo vieta buvo tuščia. Dar trys jauni žmonės (23 metų ir 29 metų vaikinai bei 18 metų mergina) buvo sužaloti. Vienam jų nustatytas 2,75 prom. girtumas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.