Šiaulių miesto savivaldybės taupymo planas – dirbs 3 dienas per savaitę

Į Šiaulių miesto savivaldybės pastatą nuo šiol prisibelsti nebus lengva. Nutarta taupyti, tad pagrindiniame pastate valdininkai dirbs tik 3 dienas per savaitę.

Šiaulių savivaldybė, paskelbusi „solidarumo žiemą“, pradėjo griežtai taupyti.<br>G.Šiupario nuotr.
Šiaulių savivaldybė, paskelbusi „solidarumo žiemą“, pradėjo griežtai taupyti.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 29, 2022, 9:08 AM, atnaujinta Oct 29, 2022, 9:10 AM

Taupymo vajus pradėtas ketvirtadienį, todėl norintiems apsilankyti priimamajame teks luktelėti kitos savaitės. Mat pagal sumanytą planą valdininkai į darbą eis tik pirmas tris savaitės dienas, o ketvirtadienį ir penktadienį triūs nuotoliniu būdu iš namų.

Šiaulių miesto savivaldybės viešųjų ryšių koordinatorius Vitalis Lebedis sakė, kad nuotoliniu būdu dirbs ne visi skyriai: „Planuojama uždaryti tik pagrindinį pastatą, o socialinių paslaugų, civilinės metrikacijos skyriai dirbs įprastu režimu.“

Pirmas tris savaitės dienas patalpas nurodyta šildyti iki 19 laipsnių, o kitomis dienomis temperatūra mažinama iki 16 laipsnių.

Griežtas energijos išteklių taupymas prasidėjo jau anksčiau. Apie „solidarumo žiemą“ prakalbęs savivaldybės administracijos direktorius Antanas Bartulis nurodė iš kabinetų surinkti kondicionierių pultelius, kad pavaldiniai nesumanytų papildomai pasišildyti. Be to, išjungtas karštas vanduo, o darbuotojams nurodyta dalytis vienu elektriniu virduliu dešimčiai žmonių.

V.Lebedis negalėjo atsakyti, kiek planuojama sutaupyti – skaičiavimai bus atlikti įvertinant pirmų savaičių rezultatus: „Darbuotojams kompensavimo mechanizmas dėl darbo sąnaudų namuose nenumatytas. Reikia suprasti, kad žmonėms nekainuos kelionė į darbą, nereikės išlaidauti pietums kavinėje.“

Nors pastaruosius kelerius metus biudžetas buvo perteklinis, Šiaulių valdžia neinvestavo į atsinaujinančiuosius energijos šaltinius. Todėl staigus energijos išteklių kainos šuolis smogė itin skaudžiai – šių metų sausį už elektrą teko mokėti 4176 eurus, o rugpjūtį – jau 16 tūkst. 696 eurus.

Išgirdę, kad dalis valdininkų darbe bus tik tris dienas, šiauliečiai tik gūžčiojo pečiais, o socialiniuose tinkluose užvirė aršios diskusijos.

Neigiamą miestiečių reakciją išsyk pajuto ir meras Artūras Visockas, kuris socialiniame tinkle tarsi atsiribojo nuo valdžios sprendimų ir ėmė kritikuoti naująją tvarką: „Visi sprendimai gali būti koreguojami. Nusprendė direktorius, nes čia yra administracinis reikalas. Tačiau politikai gali paprašyti sprendimo korekcijos.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.