A. Paleckio bendražygio E. Jagelavičiaus namuose kratos, pastarasis – Baltarusijoje

Už šnipinėjimą nuteisto Algirdo Paleckio bendražygio, „Tarptautinio geros kaimynystės forumo“ nario Ediko Jagelavičius namuose spalio mėnesį vykdytos kratos, jis pats yra išvykęs į Baltarusiją, antradienį pranešė naujienų portalas „Delfi“.

 Edikas Jagelavičius.<br>Geros kaimynystės forumo video stop kadras
 Edikas Jagelavičius.<br>Geros kaimynystės forumo video stop kadras
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-11-15 12:42

Nurodoma, jog spalio 20 dieną pareigūnai atvykę į E. Jagelavičiaus butą vyro nerado.

Portalo teigimu, Baltarusijos kanalui „Belarus segodnia“ spalį E. Jagelavičius pasakojo, kad apie 11 valandą jam paskambino mama, ji pasakė, jog pareigūnai į butą atėjo jau antrą kartą.

Vyras Baltarusijos kanalui nurodė, jog yra sulaukęs šaukimo į apklausą, bet grįžti iš Baltarusijos į Lietuvą neplanuojantis.

„Delfi“ teigimu, Generalinė prokuratūra neatskleidė, ar E. Jagelavičiui ketinta įteikti įtarimus ir ar yra paskelbta šio žmogaus paieška.

Spalio 20 dieną tyrimą dėl „Tarptautinio geros kaimynystės forumo“ atliekanti prokuratūra pranešė apie atliekamas kratas, reiškiamus įtarimus ir kitus procesinius veiksmus.

Tarp asmenų, kuriems buvo pareikšti įtarimai, yra ir forumo vadovė Erika Švenčionienė.

Teisėsaugos dėmesio „Tarptautinio geros kaimynystės forumo“ asociacija sulaukė po jos atstovų apsilankymo Maskvoje, kur jie susitiko su Rusijos visuomenės rūmų atstovais, surengė spaudos konferenciją.

Joje dalyvavę lietuviai tvirtino, kad jų kelionės į Maskvą tikslas – pralaužti informacinę blokadą ir prašyti bevizio režimo Lietuvos piliečiams į Kaliningrado sritį.

Prokuratūra šiuo metu atlieka du ikiteisminius tyrimus, susijusius su šia organizacija.

Vienas jų vyksta pagal Baudžiamojo kodekso straipsnį, numatantį atsakomybę už padėjimą kitai valstybei veikti prieš Lietuvą.

Kitas tyrimas vyksta dėl A. Paleckio parašo ant minėtos organizacijos steigimo dokumentų. Jie buvo pasirašyti A. Paleckiui jau atliekant laisvės atėmimo bausmę už šnipinėjimą Kauno tardymo izoliatoriuje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.