Į pagalbą skubėjusio ugniagesio tragediją lydėjo ir sutapimai: sukrėtė visą bendruomenę

Alytaus rajone į gaisrą skubėjusio ugniagesio gyvybė užgeso prie mašinos vairo, o Kaune į nusikaltimo vietą lėkęs policijos ekipažas pateko į avariją, pareigūnas buvo sužeistas.

Prie vairo mirusio Alytaus rajono ugniagesio automobilis atsitrenkė į bendruomenės namų pastato sieną.<br> lrytas.lt montažas.
Prie vairo mirusio Alytaus rajono ugniagesio automobilis atsitrenkė į bendruomenės namų pastato sieną.<br> lrytas.lt montažas.
Prie vairo mirusio Alytaus rajono ugniagesio automobilis atsitrenkė į bendruomenės namų pastato sieną.
Prie vairo mirusio Alytaus rajono ugniagesio automobilis atsitrenkė į bendruomenės namų pastato sieną.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 22, 2022, 9:01 AM, atnaujinta Nov 22, 2022, 9:19 AM

Šeštadienį vakare į gaisrą tarnybiniu automobiliu skubantį ugniagesį prie vairo ištiko mirtis.

Ši nelaimė sukrėtė 59 metų vyro artimuosius, kolegas ir prie pat Alytaus įsikūrusio Makniūnų kaimo bendruomenę. Tą vakarą netoli Makniūnų esančiame kaime užsiliepsnojo medinis namas.

Rėžėsi į sieną

Į nelaimės vietą Makniūnų kaimo komandos ugniagesys turėjo vykti vienas, nes jo kolega tądien buvo patyręs kojos traumą.

„Buvo slidu. Jis eidamas paslydo ir pasitempė koją. Iš pradžių dar manė, kad grįš į darbą, tačiau gydytojai uždėjo įtvarą“, – pasakojo „Lietuvos rytui“ Alytaus r. savivaldybės priešgaisrinės apsaugos tarnybos direktorius Aleksandras Bružas.

Jis sakė, kad Makniūnų ugniagesių komandos ugniagesys, išvykdamas į iškvietimą, apie tai turėjo informuoti Bendrąjį pagalbos centrą, tačiau pastarasis negavo jokio pranešimo.

Ugniagesys neatsiliepė nei racija, nei į telefono skambučius.

Į Makniūnų kaimo ugniagesių pastatą išsiaiškinti, kas atsitiko, skubiai nuvyko komandos viršininkas Rimvydas Baranauskas.

Išvystas vaizdas jį pribloškė. Keliasdešimties metų senumo ugniagesių mašina stovėjo įsirėžusi į priešais esančio bendruomenės namų pastato sieną.

Automobilio variklis buvo įjungtas, prie vairo sėdėjo sukniubęs ugniagesys. Atskubėjusi greitoji pagalba konstatavo vyro mirtį.

Pirminiais duomenimis, tris dešimtmečius ugniagesiu dirbusiam vyrui sustojo širdis.

Buvo pasitikrinęs sveikatą

Į klausimą, ar ugniagesiams yra kokie nors amžiaus apribojimai, ar tikrinama sveikata, A.Bružas atsakė: „Mums galioja tas pats Darbo kodeksas kaip paprastiems piliečiams, nesame statutiniai pareigūnai.

Savivaldybių ugniagesiai sveikatą privalo pasitikrinti kas dveji metai.

Miręs ugniagesys sveikatą tikrinosi prieš metus. Pristatė medikų pažymą, kad yra sveikas, todėl galėjo dirbti.“

Patrulis patyrė traumą

Sekmadienį nelaimė ištiko ir Kauno policijos ekipažą.

Vakare į iškvietimą dėl smurtinio nusikaltimo skubėjęs ekipažas pateko į avariją – po stipraus smūgio buvo sužeistas 30 metų pareigūnas, dirbantis Reagavimo valdyboje.

Nelaimė įvyko judrioje Savanorių prospekto ir K.Petrausko gatvės sankryžoje. Susidūrė tarnybinis policijos mikroautobusas „Volkswagen Transporter“ ir du automobiliai – 59 metų vyro vairuojamas „Mercedes-Benz“ ir „Toyota Prius“, prie kurio vairo sėdėjo 40 metų moteris.

Policijos pareigūnai važiavo pagrindiniu keliu – Savanorių prospektu su įjungtais švyturėliais, tad kiti vairuotojai juos privalėjo praleisti.

Stiprus smūgis kliuvo į policijos mašinos šoną keleivio pusėje.

Medikų pagalbos prireikė Reagavimo valdybos vyriausiajam patruliui, kuris atidarius dureles nukrito ant asfalto.

Sužalojimai nėra pavojingi. Visi vairuotojai buvo blaivūs.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.