G. Nausėda nelinkęs vertinti V. Matijošaičio užmojo siekti mero posto: kol įstatymai nedraudžia – žmogus yra laisvas apsispręsti

Prezidentas Gitanas Nausėda įvertino ne vienoje skandalingoje istorijoje atsidūrusio Kauno mero Visvaldo Matijošaičio siekį dar kartą būti perrinktu į šį postą. Šalies vadovo nuomone, jei įstatymai, sveikata ir planai V. Matijošaičiui leidžia siekti trečiosios kadencijos, jis yra laisvas priimti sprendimus.

Gitanas Nausėda ir Visvaldas Matijošaitis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Gitanas Nausėda ir Visvaldas Matijošaitis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-12-21 19:02

„Aš manau, kad kol įstatymai nedraudžia kandidatuoti tam tikrą kadencijų skaičių, žmogus yra laisvas apsispręsti, jeigu leidžia sveikata, jei jo planai nesikeičia. Svarbu, kad Kauno žmonės patikėtų, kad šis meras yra jiems tinkamiausias“, – interviu portalui Delfi sakė G. Nausėda.

Paklaustas, ar nevertėtų vertinti ir V. Matijošaičio pasirinkimo iš moralinės perspektyvos, šalies vadovas paragino šiuos vertinimus palikti kauniečiams.

„Aš manau, kad palikime šią (moralinę – ELTA) dimensiją vertinti patiems žmonėms ir jie tai padarys geriausiai“, – pažymėjo prezidentas.

Galiausiai G. Nausėda patikino pats artėjančiuose savivaldos rinkimuose nesiruošiąs paremti nė vieno kandidato.

„Aš tikrai nieko nesirengiu palaikyti, nes tai yra, pirmiausia, pačių žmonių valios išreiškimas. Manau, kad tai, kad atsiranda prie starto linijos vis daugiau kandidatų tik suteikia žmonėms galimybę pasirinkti jiems labiausiai tinkantį. Ir, manau, kad tiek Vilniaus, tiek Kauno, tiek Klaipėdos, tiek kitų mūsų savivaldybių gyventojai išsirinks jiems labiausiai tinkantį merą ir tarybą“, – pridūrė jis.

Pastarąjį pusmetį V. Matijošaitis sulaukia aštrios kritikos dėl to, kad „Vičiūnų grupė“ nesuskubo stabdyti veiklos Rusijoje Maskvai pradėjus invaziją į Ukrainą. Jau anksčiau Kauno miesto meras bei bendrovei vadovaujantis jo sūnus Šarūnas Matijošaitis tikino, kad prognozuoti, kiek užtruks verslų Rusijoje pardavimas, yra sudėtinga.

Taip pat lapkričio mėnesį LRT Tyrimų skyriaus surinkti duomenys rodė, kad naudodamasis neskaidria schema Kauno mero Visvaldo Matijošaičio sūnus, miesto tarybos narys Š. Matijošaitis už mažesnę nei rinkos kainą įgijo žemės pačiose patraukliausiose miesto vietose. Jų vertė siekia mažiausiai 2,5 mln. eurų. Šioje schemoje dalyvavo ne tik meras ir jo sūnus, šeimos verslų advokatė, bet ir savivaldybės darbuotojai. Aiškėja, kad įgytų sklypų aplinka ir reikalinga infrastruktūra taip pat tvarkoma už miesto pinigus.

Taip pat V. Matijošaitis susilaukė klausimų dėl dvaro Kačiūniškėse. Kultūros paveldo departamentas (KPD) pastarajį ir jo sūnaus Šarūno vadovaujamą įmonę „Kauno saulėtekis“ bei jos statybų vadovą padavė į teismą dėl to, kad, „Delfi“ duomenimis, Kauno miesto meras be jokių leidimų ir projektų pervarkytame Kačiūniškės dvare nugriovė buvusius tvartą ir svirną, kurie buvo įtraukti valstybės saugomų vertybių sąrašą.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.