I. Šimonytė: valdančioji koalicija yra vienminčių koalicija, turinti bendrą vakarietiškos valstybės viziją

Premjerė Ingrida Šimonytė teigia, kad nepaisant per pastaruosius dvejus metus kilusių iššūkių, valdančiosios daugumos programoje numatytus darbus pavyksta įgyvendinti, nes dabartinė valdančioji koalicija yra „vienminčių koalicija“, turinti bendrą vakarietiškos, demokratiškos valstybės viziją.

I. Šimonytė: valdančioji koalicija yra vienminčių koalicija, turinti bendrą vakarietiškos valstybės viziją.<br>V.Skaraičio nuotr.
I. Šimonytė: valdančioji koalicija yra vienminčių koalicija, turinti bendrą vakarietiškos valstybės viziją.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-01-17 19:29

„Ką galiu pasakyti, iš dviejų metų perspektyvos, kas man pasirodė svarbiausia. Turbūt svarbiausia pasirodė ne tik ryžtas, ne tik pasiryžimas ir ne tik nusiteikimas, bet taip pat ir tai, kad turėdama trapią daugumą, dauguma vis dėlto sugeba dirbti, priimti sprendimus ir vykdyti tuos pažadus, dėl kurių mes į Vyriausybę dirbti ir atėjome“, – Vilniaus miesto savivaldybėje vykusiame TS-LKD renginyje teigė I. Šimonytė.

Vis tik, pasak premjerės, kai koalicija kūrė savo programą, niekas nežinojo, kad didžiąją dalį laiko reikės skirti vienokių ar kitokių gaisrų gesinimui ar tiesiog kažkokių neplanuotų įvykių ir jų skeltų problemų sprendimui.

I. Šimonytė mano, kad pagrindinė priežastis, kodėl visgi užsibrėžtus darbus pavyksta įgyvendinti, yra ta, kad valdančioji koalicija yra vienminčių koalicija.

„Turbūt pagrindinis laidas yra tai, kad koalicija, koks jos dydis bebūtų, yra vienminčių koalicija. Ir tai yra komanda, net jeigu toje komandoje yra trys skirtingos partijos. Ir vienminčiai mes esame visų pirma dėl esminių dalykų. Kas yra esminis dalykas – esminis dalykas yra valstybės kryptis“, – sakė I. Šimonytė.

„Valstybės vakarietiškos, demokratiškos, atsakingų piliečių valstybės, kur gali rasti savo vietą kiekvienas, kas myli laisvę ir laikosi įstatymų, kurių dabar yra daugiau nei tik statutas ir ta vienmintystė, tas bendras matymas leidžia sklandžiai dirbti nepaisant kažkokių skaitinių išraiškų“, – pridūrė ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.