Po audito Šiaulių meras iš pareigų atšaukė koncertinės įstaigos „Saulė“ vadovą S. Kaunecką

Šiaulių miesto meras Artūras Visockas ketvirtadienį iš pareigų atšaukė miesto koncertinės įstaigos „Saulė“ vadovą Saulių Kaunecką.

Artūras Visockas.<br>G.Šiupario nuotr.
Artūras Visockas.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 20, 2023, 1:58 PM

Anot savivaldybės pranešimo, tai padaryta įvertinus savivaldybės Centralizuoto vidaus audito skyriaus vidaus audito ataskaitą apie „Saulės“ pastato rekonstrukciją.

Teigiama, kad ataskaita parodė, jog įstaigos vadovas „negeba tinkamai organizuoti įstaigos darbo, užtikrinti skaidrumo principų laikymosi vykdant viešuosius pirkimus, parinkti optimalią įstaigos veiklos strategiją ir pasiekti laukiamų rezultatų“.

„Saulės“ rekonstrukcijos projektas finansuotas iš ES ir savivaldybės lėšų, tačiau netinkamas jo planavimas pareikalavo didesnio savivaldybės biudžeto finansavimo, nurodo savivaldybė.

Be to, dėl užtrukusių darbų nukenčia Šiaulių miesto kultūrinis gyvenimas.

„Būtina imtis kuo skubesnių veiksmų, kad koncertinės įstaigos „Saulė“ rekonstrukcija būtų efektyvi ir įstaiga kuo greičiau atvertų duris šiauliečiams ir miesto svečiams“, – teigiama pranešime.

Pernai vasarą A. Visockas kreipėsi į Kultūros ministeriją ir Seimo Kultūros komitetą, prašydamas finansinės pagalbos baigti koncertinės įstaigos rekonstrukciją. Jo teigimu, didžiojoje pastato dalyje statybos darbai jau atlikti, sumontuoti baldai ir įranga, tačiau neužtenka lėšų scenai atnaujinti.

Tuomet prašyta skirti 579 tūkst. eurų objektui užbaigti, tai sudarė 70 proc. reikalingos sumos, dar 248 tūkst. eurų žadėjo skirti Šiaulių miesto savivaldybė.

Šiaulių savivaldybės teigimu, koncertinė įstaiga „Saulė“ – viena svarbiausių profesionaliojo scenos meno muzikos srityje puoselėtojų Šiaulių mieste ir viena didžiausių kultūrinių, koncertinių veiklų organizatorių Šiaurės Lietuvoje. Įstaigoje veikia trys profesionalūs meno kolektyvai: Šiaulių kamerinis orkestras, Šiaulių pučiamųjų orkestras ir Šiaulių bigbendas.

Be to, šioje salėje vyksta svarbiausi miesto reprezentaciniai, šventiniai renginiai.

Iš ES fondų „Saulės“ rekonstrukcijai skirta 1,7 mln. eurų, tačiau, pasak mero, tai tesudaro apie 50 proc. išlaidų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.