KAM sieks padidinti viceministrų skaičių iki 4

Pirmadienį Krašto apsaugos ministerija (KAM) pateikė Vyriausybei derinti nutarimą, kuriuo siekiama padidinti KAM veikiančių viceministrų skaičių – nuo 3 iki 4.

Arvydas Anušauskas<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Arvydas Anušauskas<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Arvydas Anušauskas<br>V.Skaraičio nuotr.
Arvydas Anušauskas<br>V.Skaraičio nuotr.
Arvydas Anušauskas<br>T.Bauro nuotr.
Arvydas Anušauskas<br>T.Bauro nuotr.
Arvydas Anušauskas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Arvydas Anušauskas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jan 23, 2023, 12:36 PM

Kaip teigiama teikimo rašte, krašto apsaugos ministras kuruoja gana plačias veiklos sritis – nuo nacionalinio saugumo klausimų iki išskirtinės ekonominės zonos ir kontinentinio šelfo stebėjimo bei kontrolės, karinio tranzito priežiūros, karo tarnybos, civilinės krašto apsaugos, žvalgybos ir pan.

„Atsižvelgiant į dabartinę geopolitinę situaciją, paskutiniu metu išaugo tarptautinio bendradarbiavimo darbų apimtys: gerokai daugiau dėmesio reikalauja gynybos politikos formavimas ir įgyvendinimas, priimančiosios šalies paramos koordinavimas, karinės technikos, ginkluotės ir šaudmenų įsigijimas, remontas ir techninė priežiūra, taip pat tarptautinių renginių ir pratybų organizavimas ir dalyvavimas šiuose renginiuose bei pratybose“, – rašoma KAM dokumente.

„Krašto apsaugos viceministrų skaičiaus padidinimas iki 4 sudarys galimybę perskirstyti viceministrų veiklos sritis, taip užtikrinant galimybes efektyviai formuoti ir įgyvendinti politiką Krašto apsaugos ministerijos kompetencijai priskirtose srityse“, – pažymima rašte.

KAM iniciatyva šiuo metu yra derinimo stadijoje. Galutinius sprendimus turės priimti Vyriausybė.

ELTA primena, kad praėjusių metų pabaigoje ministras Arvydas Anušauskas užsiminė apie papildomo KAM viceministro poreikį.

„Esame viena iš dviejų ministerijų, kur apskritai yra tik trys viceministrai, nors pagal biudžetus, projektus, labai skirtingus darbus – nuo kibernetinio saugumo iki didžiulių infrastruktūrinių projektų, iki gynybos resursų – tai labai skirtingos sritys ir taip, yra poreikis turėti galbūt dar vieną viceministrą“, – nurodė jis.

Šiuo metu KAM veikia vienas viceministras – Žilvinas Tomkus. Anksčiau A. Anušausko politinė komanda buvo gausesnė, tačiau lapkritį iš komandos pasitraukė buvęs viceministras Margiris Abukevičius, o gruodžio pradžioje – konservatorius Vilius Semeška.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.