L. Kasčiūnas pritaria S. Skverneliui dėl specialaus tyrimo: akys krypsta į netikėtą K. Bartoševičiaus sprendimą

Pirmadienį sprogus galimos pedofilijos skandalui konservatorius buvo ištikęs šokas, todėl jų reakcija į buvusiam kolegai, Seimo nariui Kristijonui Bartaševičiui mestus kaltinimus buvo tokia vangi bei pakrika.

Laurynas Kasčiūnas<br>V.Skaraičio nuotr.
Laurynas Kasčiūnas<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-01-29 13:49, atnaujinta 2023-01-29 18:49

Tai pripažinęs Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas konservatorius Laurynas Kasčiūnas „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „24/7“ sakė, kad grėstų uždaryti laidą, jeigu jis pakartotų tuos savo žodžius, kuriuos ištarė išgirdęs, kuo yra įtariamas jo kolega.

Bet Seimo komiteto vadovas tikino, kad nei K.Bartoševičius, nei konservatoriai nieko nežinojo apie prokurorų planus. „Tai manipuliacijos, niekas tikrai nieko nežinojo“, – laidoje dėstė L.Kasčiūnas, stebėdamasis bandymais formuoti kolektyvinę atsakomybę.

Tuo metu laidoje dalyvavęs Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ lyderis Saulius Skvernelis aiškino, kad nei L.Kasčiūnas, nei partijos vadovai negali garantuoti už kitus.

„Faktas, kad kažkas šitam žmogui į Čilę šitą žinią pranešė, kad artimiausiu metu, galbūt jau pirmadienį, bus toks kreipimasis į Seimą, kad tyrimo stadija yra tokia, kai kalbama apie įtarimų pareiškimą“, – sakė S.Skvernelis.

Buvusio premjero nuomone, skubiai atsisakius Seimo nario mandato esą siekta nuslėpti skandalingą istoriją.

„Jeigu tai būtų pavykę, šiandien mes turbūt apie tai nekalbėtumėme, nes jis nebūtų viešas asmuo, nebūtų reikalo kreiptis į Seimą“, – mano politikas.

Buvęs policijos vadovas teigė, kad labai lengva patikrinti kam galėjo būti perduota ši informacija ir kaip ji pasiekė K.Bartoševičių, jeigu tik toks noras būtų. „Bet jau trisdešimt metų nutekinama įvairi informacija apie tyrimus ir tai tapo savotiška norma“, – apgailestavo S.Skvernelis.

L.Kasčiūnas pritarė, kad galėtų būti atliktas tyrimas dėl galimo informacijos nutekinimo ir taip padėtas taškas.

„Aš nematau problemų, kad būtų ištirta kas kam skambino ar neskambino, pranešė ar nepranešė. Tegul būna toks tyrimas ir padėsime tašką“, – laidoje kalbėjo konservatorius.

Politikai taip pat svarstė, ar reikalingas tyrimas dėl Taivano investicijų Lietuvoje. Opozicijai kilo įtarimų, ar dabartinius valdžios atstovus per rinkimus parėmę verslininkai jų sulaukė nebe valdžios institucijų pagalbos.

S.Skvernelio nuomone, būtina atsakyti į kilusius klausimus ir taip išsklaidyti abejones. Tuo metu L.Kasčiūnas mano kitaip. „Mes su tokiomis iniciatyvomis žlugdome mums su Taivanu atsiveriančias galimybes“, – įsitikinęs Seimo komiteto vadovas.

Laidą „24/7“ žiūrėkite kiekvieną sekmadienį 16:30 val. ir 21:30 val. per „Lietuvos ryto“ televiziją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.