Teismas dėl V. Valančiaus skundo kreipėsi į Europos Sąjungos Teisingumo Teismą

Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) sustabdė administracinės bylos pagal pareiškėjo Europos Sąjungos Bendrojo Teismo (ESBT) teisėjo Virgilijaus Valančiaus skundą atsakovei Lietuvos Respublikos Vyriausybei nagrinėjimą, skelbiama teismo pranešime žiniasklaidai.

 V.Valančius.<br> P.Lileikio nuotr.
 V.Valančius.<br> P.Lileikio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 9, 2023, 11:49 AM

Pridedama, kad VAAT taip pat kreipėsi į Europos Sąjungos Teisingumo Teismą (ESTT) dėl prejudicinio sprendimo priėmimo.

Pranešama, kad pareiškėjas teismo prašė įpareigoti atsakovę Lietuvos Respublikos Vyriausybę atnaujinti pretendentų į ESBT derinimo ir siūlymo procedūras teisės aktų nustatyta tvarka ir teikti derinti ir siūlyti nepriklausomos pretendentų vertinimo grupės geriausiai įvertintą kandidatą, taip pat kreiptis į ESTT su prašymu priimti prejudicinį sprendimą.

ESTT prašoma išaiškinti, ar Europos Sąjungos teisės aktams neprieštarauja nuostata, kad Lietuvos Respublikos Vyriausybė, manydama turinti absoliučią diskrecijos teisę ir nepateikdama jokių motyvų, nukrypsta nuo nepriklausomos profesinės kandidatų atrankos rezultatų ir į Europos Sąjungos teisėjus siūlo ne pirmą, tai yra ne geriausiai įvertintą, o bet kurį kitą kandidatą iš sudaryto eiliškumo sąrašo.

Primintina, kad Lietuvos Respublikos Vyriausybė 2022 m. rugsėjo 14 d. kreipėsi į Respublikos Prezidentą, Lietuvos Respublikos Seimą su prašymu pritarti kitos kandidatūros siūlymui į ESBT teisėjus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.