Kaip Lietuva gyveno praėjusią savaitę: nuo Visagino iki pajūrio

„Lietuvos ryto“ žvilgsnis į tai, kas per savaitę vyko Lietuvoje.

 Įvykiai Lietuvoje.<br> lrytas.lt koliažas.
 Įvykiai Lietuvoje.<br> lrytas.lt koliažas.
 Įvykiai Lietuvoje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
 Įvykiai Lietuvoje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
 Įvykiai Lietuvoje.
 Įvykiai Lietuvoje.
 Įvykiai Lietuvoje.
 Įvykiai Lietuvoje.
 Įvykiai Lietuvoje.
 Įvykiai Lietuvoje.
 Įvykiai Lietuvoje.
 Įvykiai Lietuvoje.
 Įvykiai Lietuvoje.
 Įvykiai Lietuvoje.
 Įvykiai Lietuvoje.
 Įvykiai Lietuvoje.
 Įvykiai Lietuvoje.
 Įvykiai Lietuvoje.
Daugiau nuotraukų (9)

Lrytas.lt

Mar 4, 2023, 11:51 PM

Kriaunos

Rokiškio rajone moteris rado apvogtą negyvenamą sodybą. Įsibrovę į vidų nusikaltėliai susirinko vertingą įrangą – benzininę žoliapjovę, grandininį pjūklą, akumuliatorinį gręžtuvą ir vandens siurblį.

Taip pat jie išsinešė ir žvejybos reikmenis. Vagių padarytą nuostolį nukentėjėlė įvertino beveik 1 tūkst. eurų.

Prieš dieną policijai apie apvogtą kitą negyvenamą sodybą buvo pranešęs moters kaimynas. Į vidų vagys įsibrovė išlaužę verandos duris. Buvo pavogta beveik 900 eurų vertės turto – benzininis pjūklas, žoliapjovė, 2 akumuliatoriniai gręžtuvai, sodininko pjūklas ir žirklės.

Jedžiotai

Antrą kartą per mėnesį apvogta Jedžiotų kaime (Skuodo r.) stovinti valstybės saugoma koplytėlė. Pirmą kartą iš jos dingo šešios skulptūros, kurių vertė siekia apie 2 tūkst. eurų.

Antrą kartą vagišiai elgėsi itin įžūliai: iš koplyčios išėmę stiklą jie nugvelbė medinę Jėzaus skulptūrą ir jos vietoje paliko menkavertį gipso angelą. Matyt, tikėtasi, kad taip vagystė nekris į akis. Seniausia Skuodo rajone koplytėlė 2020 m. buvo atnaujinta, sutvarkyta aplinka.

Klaipėda

„Rotary“ klubas „Karalienė Luizė“ įteikė dovaną Labdaros ir paramos fondo Dvasinės pagalbos jaunimui centrui – čia atidarytas sensorinis atsipalaidavimo kambarys.

Prieš metus veiklios moterys tokį pat kambarį įrengė „Dienvidžio“ vaikų raidos centre.

Tokias erdves vaikai labai mėgsta. Jos itin naudingos psichoemocinei sveikatai stiprinti. Šviesos terapijai skirti šviečiantys pluoštai ir projektorius veikia vaizdinę ir lytėjimo funkciją, pakabinamas hamakas skirtas atsipalaiduoti, atsiriboti nuo aplinkos, nusiraminti. Kubai, minkštasis kampas, pasunkintas pledas padeda nurimti, sutelkti dėmesį. Kambario įrengimas kainavo beveik 3 tūkst. eurų.

Panevėžys

Vėlų vakarą Smėlynės gatvėje buvo užpulta iš parduotuvės išėjusi 48 metų moteris.

Rankoje ji nešėsi maišelį su pirkiniais, kuris ir patraukė nusikaltėlio dėmesį. Nuošalioje vietoje jis pripuolė prie aukos ir išplėšė maišelį iš rankų. Tačiau užpuolikas nebandė sprukti. Įsiūčio apimtas jis ėmė draskyti maišelį.

Radęs piniginę užpuolikas ją pasiėmė, o suplėšytą maišelį su prekėmis numetė ant žemės ir pabėgo. Atimtoje piniginėje buvo tik 10 eurų.

Vėlų vakarą Kranto gatvėje panevėžietis neberado aikštelėje palikto lengvojo automobilio „Volkswagen“, verto 3 tūkst. eurų.

Pavogtos mašinos policininkai ieškojo ne tik Panevėžyje. Apie vagystę buvo pranešta ir kitiems šalies komisariatams. Mašina su nurodytais valstybiniais numeriais buvo pastebėta Vilniuje. Prie vairo sėdėjęs 21 metų Anykščių rajono gyventojas uždarytas į areštinę.

Klausučiai

Vilkaviškio rajono gyventoja Veronika Brinevičienė atšventė 100 metų jubiliejų. Šviesaus proto senjorą pačią stebina, kad sulaukė tiek metų.

„Tikriausiai pridėjai kelerius?“ – juokaudama ji paklausė dukros, pas kurią apsigyveno po vyro mirties.

V.Brinevičienė užaugino du vaikus, turi du anūkus ir penkis proanūkius. Garbaus amžiaus moteris sveikata nesiskundžia, be vargo užlipa į antrą namų aukštą, nuolat klauso radijo laidų.

Parovėja

Apie Biržų rajone apvogtą namą savininkė policijai pranešė po vagystės praėjus daugiau nei pusmečiui, tačiau policininkams pavyko sučiupti vagį.

59 metų nukentėjėlės teigimu, praėjusios vasaros viduryje ji rado apvogtą sodybą. Į vidų nusikaltėlis pateko sugadinęs lango rėmą. Buvo pavogta auksinė grandinėlė su pakabučiu, laikrodis, higienos reikmenys, 100 eurų ir kiti smulkūs daiktai. Moteris įtarė, kad nagus prie vagystės prikišo 57 metų Biržų rajono gyventojas. Įtarimai pasitvirtino.

Neringa

Poilsio namai Nidoje kartu su kitais inžineriniais statiniais, kurie buvo įvertinti kaip nereikalingi valstybės funkcijoms vykdyti, Sveikatos apsaugos ministerijos buvo perduoti Turto bankui. Taip pat perduoti šalia esantys teniso aikštynai, takai, šulinys, tvora. Bendras poilsio namų plotas – beveik 1,3 tūkst. kv. m.

Kol kas čia laikinai gyvena dėl karo iš savo šalies pasitraukę ukrainiečiai. Pardavus pastatą aukcione gauti pinigai bus skirti Santaros klinikų pediatrijos korpuso statybai. Neringiškių toks sprendimas nenudžiugino.

Pasvalys

Vidury nakties girtas 32 metų vyras namuose sukėlė tikrą pragarą. Tuoj po vidurnakčio jis užsipuolė 29 metų žmoną. Nors moteris ant rankų tuo metu laikė mažą vaiką, tai vyro nesustabdė.

Kilus grumtynėms jis prispaudė ant grindų nukritusiai žmonai kojas, paskui smogė į galvą.

Ištrūkusi iš vyro gniaužtų moteris išsikvietė policiją. Į alkoholio matuoklį mušeika pripūtė beveik 0,9 promilės, nukentėjėlė – beveik 1,6 promilės.

Policininkams sulaikius tėvą, vaiko teisių gynėjai mažylio girtai motinai nepaliko – perdavė giminaičiams. Vaiko teisių gynėjams šeima nežinoma.

Tumasoniai

Rokiškio rajone liepsnojo vienkiemis. Gaisrą pastebėjo šeimininkų artimieji, gyvenantys visai šalia. Iš pradžių nuaidėjo trenksmas, tada iš dviejų aukštų namo ėmė rūkti dūmai ir pliūptelėjo liepsnos. Po vienu stogu buvo namas ir garažas.

Šeimininkai viduje laikė degalus, tad liepsnoms juos pasiekus gaisras tik dar labiau įsismarkavo. Gaisras smarkiai suniokojo namą, sudegė priblokuota malkinė.

Ugniagesių manymu, gaisras plykstelėjo užsidegus šeimininko krautis į elektros tinklą įjungtam įrankių akumuliatoriui.

Simnas

Alytaus rajono miestelyje pradėta statyti moderni ambulatorija.

Pastate įsikurs greitosios pagalbos pastotė ir ugniagesių tarnyba. Per 450 kv. m ploto pastate ambulatorijai skirta 200 kv. m.

Statybą planuojama baigti 2024 m. pirmąjį ketvirtį. Darbų vertė – per 2 mln. eurų.

Ambulatorijoje dirbs dvi šeimos gydytojos, odontologė, slaugytojos bei laborantė. Pagerės pamainomis budinčių devynių ugniagesių darbo sąlygos: bus persirengimo patalpa su dušu, valgomasis, poilsio kambarys.

Kaubariškis

Panevėžio rajone naktį kilęs gaisras buvo gerai matomas iš toli. Ugniagesiai rado liepsnų apimtus du vienas šalia kito stovinčius medinius garažus.

Viename jų buvo lengvasis automobilis, žoliapjovė, sniego pūstuvas, žoliapjovė-traktoriukas, motoblokas ir motociklas. Viskas pražuvo gaisre.

Antras garažas buvo tuščias – liepsnos sunaikino jo stogą. Vos už 3 metrų nuo gaisravietės stovi gyvenamasis namas, dar arčiau vištidė, tačiau gelbėtojai juos apsaugojo – gaisras neišplito. Gaisro aplinkybės dar tikslinamos.

Marijampolė

Lietuvos didžiojo kunigaikščio Vytenio bendrosios paramos logistikos batalionas iškilmingai paminėjo 30-ąsias įkūrimo metines. Ta proga batalionui įteikta nauja kovinė vėliava.

Senoji vėliava, kuri 1994-ųjų rudenį buvo įteikta tuomečiam Lietuvos didžiojo kunigaikščio Vytenio motorizuotajam pėstininkų batalionui, buvo perduota Vytauto Didžiojo karo muziejui.

Miesto centre, Gedimino gatvėje esančiose parduotuvėse, ketvirtadienį per valandą įvykdytos dvi vagystės.

Kol kas nenustatyta moteris iš juvelyrikos parduotuvės pavogė įvairių dirbinių, o dėvėtų drabužių parduotuvėje iš 71 metų marijampolietės buvo pavogta piniginė su 227 eurais. Pastarojoje parduotuvėje šiemet nuo ilgapirščių nukentėjo jau ne pirma pirkėja.

Kalėjimo Saugumo valdymo skyriaus specialistas per vaizdo stebėjimo kameras pastebėjo nuo parduotuvės prie kalėjimo administracinio pastato besiartinančius du įtartinus asmenis.

Pareigūnas kartu su kitu kolega išėjo iš kalėjimo ir vieną asmenų sulaikė prie parduotuvės.

Dar prieš sulaikomas vyras, pamatęs pareigūnus, iš striukės rankovės spėjo išmesti juodos spalvos paketą.

Jį išardžius pakete rasta 10 mobiliųjų telefonų, 3 metalinės vielos pynės, 20 sterilių adatėlių.

Trakai

Užutrakio gatvėje užsidegė mikroautobusas „Ford“. Mašina stovėjo nuošalioje vietoje, mašinų aikštelėje. Gaisras kilo mašinos krovinių skyriuje.

Užgesinus ugnį krovinių skyriuje aptikti vyro palaikai. Pastebėta, kad žmogui buvo stipriai sužalota galva. Manoma, kad vyras gali būti nužudytas.

Klaipėda

Naktį ant kojų buvo pakelti ugniagesiai gelbėtojai – gautas pranešimas, kad į Danės upę ties Žvejų gatve įkrito žmogus. Atvykus į nelaimės vietą dvidešimtmetis vaikinas laikėsi įsikibęs į upės krantinę.

Ugniagesiai jį greitai ištraukė. Peršlapęs ir sušalęs jaunuolis nuvestas iki greitosios medicinos pagalbos brigados automobilio ir perduotas medikų globai.

Vilnius

Penktadienį  prasidėjo tradicinė Kaziuko mugė. Kasmetinis renginys vyks iki sekmadienio. Jo metu savo gaminius siūlys Lietuvos tautinio paveldo atstovai, kulinariniu paveldu pripažintų maisto produktų gamintojai, vyks prekyba sendaikčiais, Lietuvos dizainerių drabužiais ir papuošalais. Pagrindiniu šių metų renginio simboliu pasirinkta 10 metrų meninė instaliacija „700 verbų“. Ji skirta įprasminti Vilniaus 700 metų jubiliejų, taip pat prisidėti prie paramos iniciatyvų Ukrainai. Katedros aikštėje veiks ukrainiečių amatininkų miestelis. Sekmadienį nuo 11 val. greta Katedros prasidės paramos Ukrainai aukcionas. Jo metu Kaziuko mugės lankytojams bus dalijamos pagrindinės renginio meninės instaliacijos verbos. Surinktos lėšos bus skiriamos paramos fondui „Mūsų širdys ir rankos Ukrainai“. Šiemet Kaziuko mugėje savo gaminius siūlo per 500 kūrėjų ir 400 maisto gamintojų. Mugėje veikia 15 lauko kavinių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.