G. Landsbergis: nėra jokių abejonių, kad S. Cichanouskaja yra teisėta Baltarusijos žmonių lyderė

Minsko teismui už akių nuteisus Baltarusijos opozicijos lyderę Sviatlaną Cichanouskają, užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis tvirtina, kad tai niekaip nepakeis fakto, jog prieš autoritarinį Baltarusijos prezidentą Aliaksandrą Lukašenką 2020 m. rinkimuose kovojusi politikė yra tikroji šalies lyderė.

Gabrielius Landsbergis ir Sviatlana Cichanouskaja.<br>T.Bauro nuotr.
Gabrielius Landsbergis ir Sviatlana Cichanouskaja.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 6, 2023, 5:05 PM

„Nėra jokių abejonių, kad S. Cichanouskaja yra teisėta Baltarusijos žmonių lyderė. Lukašenkos parodomųjų teismų sprendimai negali ir nepakeis šios realybės. Baltarusija vieną dieną ir vėl bus laisva“, – pirmadienį savo „Twitter“ paskyroje rašė ministras.

ELTA primena, kad pirmadienį Baltarusija nuteisė 15 metų kalėti opozicijos lyderę Sviatlaną Cichanouskają. Ji nubausta už vadovavimą istoriniams protestams prieš A. Lukašenką. Politikė buvo nuteista už akių dėl kaltinimų valstybės išdavyste ir „sąmokslu užgrobti valdžią“.

Po protestų, kuriuos įžiebė ginčytini 2020 m. prezidento rinkimai, S. Cichanouskaja buvo priversta pasitraukti iš šalies į kaimyninę Lietuvą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.