A. Anušauskas padėkojo Kroatijai už indėlį į Lietuvos saugumą: tai reikšmingai prisideda prie atgrasymo pastangų NATO rytiniame flange

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas kovo 13 d. Rukloje susitiko su savo karių aplankyti atvykusiu Kroatijos gynybos ministru Mario Banožić. Ministrai aptarė dvišalį bendradarbiavimą saugumo ir gynybos srityje, paramos Ukrainai svarbą ir būtinybę, NATO viršūnių susitikimo Vilniuje prioritetus.

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas su Kroatijos gynybos ministru Mario Banožić<br> KAM/K. Kavolėlio nuotr.
Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas su Kroatijos gynybos ministru Mario Banožić<br> KAM/K. Kavolėlio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 13, 2023, 5:32 PM

Ministras A. Anušauskas padėkojo Kroatijai už indėlį striprinant atgrasymą ir gynybą Baltijos regione, skelbiama Krašto apsaugos ministerijos pranešime žiniasklaidai.

„Dėkojame Kroatijai už aktyvų dalyvavimą skiriant vienetus į NATO prieškinių pajėgų bataliono kovinę grupę Lietuvoje. Tai reikšmingai prisideda prie atgrasymo pastangų NATO rytiniame flange,“ – sakė ministras A. Anušauskas. Šiuo metu Kroatija į Lietuvą yra atsiuntusi karių kuopą su kovos mašinomis „Patria“. Kartu ministras pažymėjo, kad priimančiosios šalies paramos ir paslaugų gerinimas sąjungininkų pajėgoms išlieka vienas iš svarbiausių Lietuvos prioritetų. Lietuvoje sparčiai plėtojami atitinkami infrastruktūros projektai, plečiamos sandėliavimo ir karinio rengimo galimybės.

Pridedama, kad Krašto apsaugos ministras taip pat pabrėžė Kroatijos indėlį į Europos Sąjungos kibernetinį saugumą – padėkojo už paramą ir aktyvų dalyvavimą Lietuvos vadovaujamame Europos Sąjungos kibernetinių greitojo reagavimo pajėgų projekte. Penktajai šių pajėgų rotacijai nuo metų pradžios vadovauja Kroatija.

Pranešama, kad Lietuva aktyviai ruošiasi NATO viršūnių susitikimui Vilniuje, kuriame tikimasi esminių NATO sprendimų gynybos ir atgrasymo srityje. Krašto apsaugos ministras išsakė lūkestį dėl Kroatijos paramos siekiant šių tikslų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.