Išvydusi E. Jakilaičio kaltinimus nepotizmu A. Armonaitė atkirto: „Turiu įrodinėti, kad nesu žirafa“

„Lietuvos geležinkelių“ (LTG) grupės korporatyvinių reikalų direktore paskirta Agnė Belickaitė sulaukė žurnalisto Edmundo Jakilaičio dėmesio dėl galimo nepotizmo. Ji pati kaltinimus atmeta ir teigia, kad konkurse iš viso dalyvavo 36 asmenys, o ji konkursą laimėjo sąžiningai. Į šį skandalą socialiniuose tinkluose sureagavo ir Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė.

 A. Armonaitė ir E. Jakilaitis.<br> Lrytas.lt koliažas.
 A. Armonaitė ir E. Jakilaitis.<br> Lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-03-21 18:47, atnaujinta 2023-03-23 17:37

Žinomas žurnalistas teigia, kad A.Belickaitė – ekonomikos ir inovacijų ministerijos viceministro Vinco Jurgučio žmona ir A.Armonaitės artima draugė, o pati Laisvės partija valdo susisiekimo ministeriją.

„Supratimas, kad valdžioje esi paskutinį kartą, ko gero, skatina bandyti pasemti kiek paneši. Todėl už kovą su korupcija atsakingos institucijos galėtų atidžiau stebėti jaunųjų bebrų iš Laisvės partijos žingsnius“, – rašė E.Jakilaitis.

Į šiuos kaltinimus sureagavo tiek A.Belickaitė, tiek A.Armonaitė.

„Man yra labai gaila, kad po Edmundo Jakilaičio post’o ir jo perspausdinimo žiniasklaidoje aš turiu įrodinėti, kad nesu žirafa. Apie tai, kad Agnė pretenduoja į tas pareigas aš nežinojau ir kad laimėjo irgi ne.

Daug dirbame, kad Lietuvoje įmonės būtų depolitizuotos, nepriklausomos ir kad nebebūtų bebrų užtvakomis. Todėl toks kaltinimas yra skaudus ir, aišku, lenda „po oda“.

Šiaip, manau, Agnė pajėgi pati susirasti darbą. Gaila, kad po 30 metų vis tiek daug kas galvoja, kad viskas „kaip anksčiau“ ir kad kažkas kažką kažkur turi „įkišti“, nes tik taip galima daryti karjerą“, – rašė Laisvės partijos pirmininkė.

Pati A.Belickaitė atskleidė, kokia buvo visos atrankos procedūra bei žurnalistui priminė apie savo darbo patirtį bei prašė suteikti pasitikėjimo kreditą ir leisti parodyti, ką ji iš tiesų gali ir moka.

„Sveiki, Edmundai. „Lietuvos geležinkeliai“ naujo korporatyvinių reikalų direktoriaus ieškojo 2,5 mėnesio, į šią poziciją kandidatavo 36 asmenys, o su manimi atrankos agentūra „Alliance for recruitment“ dėl pozicijos susisiekė kažkada sausį (atranka prasidėjo lapkritį). Sprendimą priėmė įmonės CEO, o pokalbius turėjau su agentūra, tuomet – su HR, galiausiai – su vadovu.

Tiek dėl procedūros. Liūdnai skamba kaltinimai partijai kišimusi.

Na, o aš pati esu ne tik Vinco žmona ar Aušrinės draugė, bet ir strateginės komunikacijos profesionalė jau gerokai daugiau nei dešimtmetį ir labai tikiuosi, kad mano darbas geležinkeliuose bus naudingas tiek įmonei, tiek Lietuvai.

Suprantu, kodėl į bet kokius ryšius visų pirma norisi žiūrėti per įtarimus ir kaltinimus, bet esame maža šalis, tad prašau suteikti man pasitikėjimo kreditą ir leisti padaryti ką galiu ir moku geriausio“, – rašė A.Belickaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.