Į nepotizmo skandalą įsivėlusi A. Belickaitė traukiasi iš pareigų

Dėl mestų kaltinimų galimu nepotizmo šešėliu iš „Lietuvos geležinkelių“ grupės (LTG) korporatyvinių reikalų direktorės pareigų traukiasi vos šią savaitę jose dirbti pradėjusi komunikacijos specialistė Agnė Belickaitė.

Dėl galimo Laisvės partijos nepotizmo skandalo prabilo ir A. Belickaitė: pateikė savo versiją.<br> lrytas.lt koliažas.
Dėl galimo Laisvės partijos nepotizmo skandalo prabilo ir A. Belickaitė: pateikė savo versiją.<br> lrytas.lt koliažas.
Dėl galimo Laisvės partijos nepotizmo skandalo prabilo ir A. Belickaitė: pateikė savo versiją.<br>Lrytas.lt montažas.
Dėl galimo Laisvės partijos nepotizmo skandalo prabilo ir A. Belickaitė: pateikė savo versiją.<br>Lrytas.lt montažas.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2023-03-23 09:19, atnaujinta 2023-03-23 09:46

Nors tvirtina, kad šias pareigas gavo skaidriai, A.Belickaitė sako nebegalinti atlaikyti jos pusėn skriejančio puolimo.

Trečiadienio vakarą iš viceministro pareigų pasitraukė ir jos vyras Vincas Jurgutis.

„Chebra, šito jau yra per daug. LTG, nepadarę nieko blogo, yra valkiojami po purvą, nes kažkam tai yra smagu. Prezidentas ir šiaip bet kas politikoje apgailėtinai kapitalizuoja progą daužyti oponentus. Mano nieko blogo nepadaręs vyras atsistatydina, nes nori kažkaip apsaugoti kitus nuo šmeižto, spaudimo ir manipuliacijų.

Laisvės partijos žmonės, su kuriais dar ką tik turėjome profesinius santykius (būtent taip – mano santykiai su politinėmis partijomis visada buvo pabrėžtinai profesiniai ir paremti sutartimis), jaučiasi turintys teisę mane savintis, nurodinėti, kur galiu ar negaliu dirbti, ir net atvirai daro politinį spaudimą valstybės valdomos įmonės veiklai.

Absurdas. Išeinu aš, nes tikrai nei geležinkeliai, nei mano vyras, nei, tiesą sakant, aš pati nenusipelnėme viso šito. Dar kartą pakartoju, kad niekas šitoje situacijoje nepadarė nieko blogo. Konkursas buvo atviras, skaidrus ir profesionalus.

Visiems sveikatos ir remkim Ukrainą“, – feisbuke pranešė A.Belickaitė.

Klausimus dėl A.Belickaitės ryšių su Laisvės partija viešojoje erdvėje iškėlė keletas žurnalistų, pastebėjusių, jog ekonomikos ir inovacijų viceministro V.Jurgučio žmona įsidarbino LTG korporatyvinių reikalų direktore.

Svarstyta, ar A.Belickaitės paskyrimas į LTG yra skaidrus, mat, ji yra glaudžiai susijusi su Laisvės partija ir yra artima šios politinės jėgos lyderės Aušrinės Armonaitės draugė.

Be to, LTG yra pavaldi Susisiekimo ministerijai, o šią, pagal galiojančius valdančiosios koalicijos partijų susitarimus, kontroliuoja Laisvės partija.

Pati A.Belickaitė neneigia savo ryšio su Laisvės partija, tačiau jaučiasi rami dėl savo veiksmų. Ji tvirtina, kad dirbo su politine jėga kaip laisvai samdoma konsultantė. Taip pat ji nurodo gavusi darbo pasiūlymą iš atrankos agentūros „Alliance for recruitment“ – su „laisviečiais“, anot jos, šis sprendimas ir darbo pasiūlymas nebuvo aptarinėjamas.

Tuo metu A.Armonaitė kreipėsi į Vyriausiosios tarnybinės etikos komisiją, prašydamas įvertinti ir atlikti tyrimą dėl galimo privačių ir viešųjų interesų konflikto.

Savo ruožtu specialistės vyras – ekonomikos ir inovacijų viceministras V.Jurgutis – nutarė trauktis iš pareigų.

Visgi, šalies vadovas paragino ekonomikos ir inovacijų ministrę apsvarstyti galimybę pasitraukti iš posto. Situaciją jis pavadino „apgailėtinu žemos politinės kultūros pavyzdžiu“.

Tuo tarpu ekonomikos ir inovacijų ministrė A.Armonaitė, reaguodama į prezidento Gitano Nausėdos raginimą apsvarstyti savo likimą poste, tikina apgalvosianti tokią galimybę ir padarytais veiksmais pasidalinsianti su premjere bei šalies vadovu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.