LSDP pirmininko rinkimuose intrigos nebus: teks apsispręsti dėl vienos kandidatės – V. Blinkevičiūtės

Intrigos dėl pavasarį vyksiančių Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininko rinkimų nebus. Europarlamentarui Juozui Olekui bei Jonavos rajono merui Mindaugui Sinkevičiui iš rinkimų proceso pasitraukus, dabartinė LSDP lyderė Vilija Blinkevičiūtė liko vienintelė kandidatė į partijos pirmininkus.

Vilija Blinkevičiūtė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Vilija Blinkevičiūtė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 5, 2023, 4:08 PM

Kaip teigia LSDP atsakingasis sekretorius Justas Pankauskas, partijos skyrių iškelti J. Olekas ir M. Sinkevičius savo kandidatūras trečiadienį atsiėmė.

„Skyrių buvo iškelti trys kandidatai: Vilija Blinkevičiūtė, Mindaugas Sinkevičius ir Juozas Olekas. Šiandien yra paskutinė diena kandidatams apsispręsti ir pateikti dokumentus. Tiek Mindaugas Sinkevičius, tiek Juozas Olekas padėkojo skyriams už palaikymą, bet jie savo kandidatūrų toliau nebekels ir palaiko Vilijos Blinkevičiūtės kandidatūrą“, – Eltai LSDP atsakingasis sekretorius.

Todėl, tęsė J. Pankauskas, socialdemokratai pavasarį rinksis iš vieno kandidato – V. Blinkevičiūtės. Klausimas lieka tik tai, kokia forma bus įgyvendinti rinkimai.

„Šiai dienai yra patvirtinta mūsų partijos tarybos tvarka, kad pirmininkas renkamas tiesiogiai rinkimų būdu. Bet susiklosčius tokioms aplinkybėms, kad lieka vienas kandidatas... Dėl to dar kartą partijos taryboje diskutuosime ir tarybos atsiklausime, kad, galbūt, būtų galima kandidatą rinkti suvažiavimo metu. Šito turime atsiklausti tarybos, o ją sudaro virš 200 narių“, – sakė J. Pankauskas, pridurdamas, kad LSDP suvažiavimas vyks gegužės 27 d.

Kaip anksčiau rašė ELTA, V. Blinkevičiūtės kandidatūrą iškėlė net 44 LSDP skyriai. 6 skyriai kėlė prieš dvejus metus partijos pirmininko posto siekusio europarlamentaro J. Oleko kandidatūrą, 14 skyrių kandidatu norėtų matyti Jonavos rajono merą Mindaugą Sinkevičių.

„Visokeriopai palaikau Viliją, todėl pats partijos pirmininko posto gegužę vyksiančiuose rinkimuose nesieksiu, tačiau ir toliau didžiausią savo dėmesį ir energiją skirsiu mūsų organizacijos – o tai reiškia, teisingesnės, solidaresnės ir socialiai lygesnės visuomenės – tikslų įgyvendinimui“, – socialdemokratams skirtame laiške rašė M. Sinkevičius.

V. Blinkevičiūtė partijai vadovauja nuo 2021 m. Ji buvo išrinkta dviejų metų kadencijai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.