Šiaulių politikos „elito“ atstovo šou: valstybę prilygino lyties organui

Šiaulių miesto tarybos narys Gintautas Lukošaitis, panašu, turės aiškintis teisėsaugininkams dėl išpuolio viešojoje erdvėje. 

 Į teisėsaugos akiratį dėl viešų pareiškimų patekęs G.Lukošaitis drąsinosi galįs ir "pasėdėti", bet vis dėlto pataisė skandalingą įrašą - pridėjo žodelį "ant".<br> lrytas.lt montažas.
 Į teisėsaugos akiratį dėl viešų pareiškimų patekęs G.Lukošaitis drąsinosi galįs ir "pasėdėti", bet vis dėlto pataisė skandalingą įrašą - pridėjo žodelį "ant".<br> lrytas.lt montažas.
 Į teisėsaugos akiratį dėl viešų pareiškimų patekęs G.Lukošaitis drąsinosi galįs ir "pasėdėti", bet vis dėlto pataisė skandalingą įrašą - pridėjo žodelį "ant".<br> G.Šiupario nuotr.
 Į teisėsaugos akiratį dėl viešų pareiškimų patekęs G.Lukošaitis drąsinosi galįs ir "pasėdėti", bet vis dėlto pataisė skandalingą įrašą - pridėjo žodelį "ant".<br> G.Šiupario nuotr.
 Šiaulių miestą valdančios politinės daugumos atstovo įrašas.
 Šiaulių miestą valdančios politinės daugumos atstovo įrašas.
 Šiaulių merui A.Visocko reakcija į artimo bendražygio išpuolį.
 Šiaulių merui A.Visocko reakcija į artimo bendražygio išpuolį.
 I.Šimonytės reakcija.
 I.Šimonytės reakcija.
 Į skandalą dėl viešų įrašų buvo patekęs ir Šiaulių miesto mero patarėjas A.Ilgauskas.
 Į skandalą dėl viešų įrašų buvo patekęs ir Šiaulių miesto mero patarėjas A.Ilgauskas.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

May 5, 2023, 3:18 PM

Valdančiosios daugumos nario išsišokimas ne tik sukėlė internautų pasipiktinimą dėl Lietuvos Respublikos vardo menkinimo, bet ir privertė kreiptis į teisėsaugą, kad būtų įvertinti vyriško lyties organo pavadinimu besidrabstančio politiko išsišokimas.

Tai – ne pirmas akibrokštas, kurį pateikė vadinamasis Šiaulių politinis „elitas“. Ne mažiau skandalingas įrašas išgarsino ir mero patarėją Arną Ilgauską.

Kolegos politiko nestabdė 

Mero itin artimu bendražygiu laikomas politikas G.Lukošaitis socialiniame tinkle pratrūko žodžiais, kuriuos dauguma perskaičiusiųjų suprato kaip skiriamus Lietuvos Respublikai:  

„LR yra didelis b***s (socialiniame tinkle pateikta necenzūruota versija, kurios pateikti skaitytojams neleidžia etika. Kitos politiko įrašo vietos netaisytos, – Aut. pas.), arba tiksliau du dideli..., katrie dangų remia! Jie tokie dideli, kad matai viską, išskyrus pačius b****s
1. 1.6 milijardo guli jau 2 metus ir nyksta, kurio tinkamas panaudojimas atneštų 10 mlrd. ekonominės naudos.... tai paskutinė tokio mąsto finansinė parama
2. Elektros lochotronas,....
Sekmės... Profesoriai, žurnalistai  , Seimo ir Vyriausybė  atstovai...“
 
Šiauliečiai politikai įsiaudrinusio kolegos nestabdė. Tarp patiktuką paspaudusių buvo Šiaulių miesto tarybos narys Gediminas Beržinis, o kitas jo kolega iš valdančiosios daugumos Saulius Stasiūnas įrašą pažymėjo nuostabą reiškiančiu jaustuku. 

Prie šios įrašo sklaidos prisidėjo ir meras A.Visockas, pridėjęs 3 kartus taisytą komentarą. Pirmajame variante buvo reiškiamas pritarimas bendražygiui, bet po to staiga imta taisyti įrašą. 

Policija dar neapsisprendė

Žinomo skulptoriaus G.Lukošaičio komentaras, kuriame žeminama valstybė, neprasprūdo pro akis vienam pilietiškam skaitytojui. Jis (vardas ir pavardė redakcijai žinomi. – Aut. past.) persiuntė įrašo kopijas ir pasipiktinimą tokiu elgesiu Generalinei prokuratūrai, Vyriausybei, Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai, Šiaulių merui, Šiaulių miesto savivaldybės tarybos etikos sargams.

Šiaulių apskrities vyriausiasis policijos komisariatui (APVK) šį raštą persiuntė prokuratūra, kuri paprašė „organizuoti prašymo nagrinėjimą ir priimti sprendimą (...) dėl Šiaulių miesto savivaldybės tarybos nario Gintauto Lukošaičio galimų įžeidinėjimų ir nepagarbos Lietuvos valstybei.“  

Šiaulių AVPK atstovė Gailutė Smagriūnienė patvirtino, kad šis raštas gautas, bet pareigūnai dar tebetiria aplinkybes ir sprendžia, ar pradėti ikiteisminį tyrimą.

Yra pasiryžęs „pasėdėti“

Ne vieno pasipiktinusio komentatoriaus perspėtas G.Lukošaitis smaginosi toliau. Politikas aiškino galįs ir „pasėdėti“ vardan Lietuvos. 

Sulaukęs žurnalisto klausimų, publikavo juos savo interneto paskyroje, o privačia žinute atsakė: „Ačiū už dėmesį svarbiam klausimui dėl užšaldytų 1.6 milijardo Europos paramos lėšų, kurios jau pustrečių metų tiesiog nyksta dėl infliacijos! Ši problema tikrai dangų remia, nes prarandamas laikas ir didelės milijardinės ekonominės naudos! Jeigu klausimas būtų  išspręstas teigiamai, sutinku pasėdėti net kalėjime dėl Lietuvos Respublikos!“

Vis dėlto žinia, kad jo įrašą ėmė vertinti policijos pareigūnai, regis, kiek sutrikdė įsiaudrinusį šiaulietį. Jis nutarė pataisyti tekstą ir prieš įrašą pridėjo žodelį „ant“.

Elgesiu pribloškė patarėjas

Ne mažiau iškalbinga vieša leksika anksčiau pasižymėjo dar vienas Šiaulių mero A.Visocko aplinkos narys – patarėjas Arnas Ilgauskas. 

Pastarasis socialinėje paskyroje pasidalijo nuorodą į rusų kalba įgarsintą filmu su aktoriaus Roberto De Niro atvaizdu ir pratrūko (kalba netaisyta. – Aut. past.): „PADLOS, IŠGAMOS ir visi egzistuojantys šlykščiausi epitetai yra per švelnūs jums... Ir toliau kiaulių akimis ir snukiais kriuksite ramiai apie „saugias“ vakcinas?? Apie privalomą vakcinaciją?? Ir dar vaikams?? Toliau remsitės CDC duomenimis ir valdysite „pandemijas“?? O gal Dievas iš tikro mirė... Šį Robert De Niro filmų festivalyje ketintą parodyti filmą reikia padaryti privalomu peržiūrai. Kiekvienam.“ 

TV žurnalistė Rita Miliūtė sureagavo į šiauliečio išpuolį ir pažymėjo, kad aktorius po konsultacijų su specialistais pats yra atsiribojęs nuo šio filmo ir atšaukęs iš festivalio. 

Į A.Ilgausko įrašą dėmesį atkreipė ir premjerė Ingrida Šimonytė – parašė ironišką atsakymą: „PADLA dar tarsi nebuvau buvus tituluota, dėl IŠGAMOS nepamenu. Bet čia žinoma, tik Tautos nuomonė, kurią privalau gerbti ir vykdyti. Nes visuotinai žinoma, kad epitetus klijuoju ir prasivardžiuoju tai aš, o Tauta tik sako, ką galvoja.“  

A.Ilgauskas tąsyk socialiniame tinkle užblokavo žurnalistę ir paskelbė dar vieną įrašą: „Vagiui kepurė dega. Nė vieno konkretaus asmens savo emocijų pliūpsnyje nepaminėjau. Atvirkščiai, labiau galvoje buvo tie pasauliniai virvučių traukytojai... Bet staiga, iššoka iš kanapių Miliūtė su Šimonyte ir prisiima sau visus epitetus! Na, fantastika! Patys atsiveria ir įsivardina.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.