Prezidentūra apie Lenkijos premjero apdovanojimus W. Tomaszewskiui ir S. Pieszko: klausimų kilo

Lietuvos Prezidentūrai kyla klausimų dėl praėjusią savaitę Lietuvoje viešėjusio Lenkijos premjero Mateuszo Morawieckio suteiktų valstybinių apdovanojimų Waldemarui Tomaszewskiui ir Stanislawui Pieszko. Pasak prezidento vyriausiojo patarėjo Kęstučio Budrio, vertinant sprendimą skirti tokius apdovanojimus, visada reikia atsakyti į klausimą – kokią žinią norėta pasiųsti.

Prezidento vyriausiasis patarėjas ir nacionalinio saugumo grupės vadovas Kęstutis Budrys.<br>Andriaus Ufarto (ELTA) nuotr.
Prezidento vyriausiasis patarėjas ir nacionalinio saugumo grupės vadovas Kęstutis Budrys.<br>Andriaus Ufarto (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 9, 2023, 9:08 AM

„Klausimų kilo tiek, kiek ir visiems: kokiais motyvais ir ką konkrečiai norėjo akcentuoti. Valstybės suteikiamu apdovanojimu yra siunčiama ir žinia“, – antradienį „Žinių radijui“ sakė K. Budrys.

„Klausimas, kokia žinia yra siunčiama ir asmeniui, ir valstybei, kurios pilietis ir yra tas asmuo“, – pridūrė jis.

K. Budrio teigimu, šalies vadovas Gitanas Nausėda suteikdamas valstybinius apdovanojimus šią aplinkybę visada įvertina.

„Mūsų prezidentas, kai suteikia valstybinius apdovanojimus užsienio piliečiams, įvertina, ką mes, kaip Lietuva, sakome šiuo apdovanojimu. Ar čia iki galo yra aiškūs atsakymai? Ne, nėra aiškūs“ – pažymėjo K. Budrys.

ELTA primena, kad praėjusią savaitę Vilniuje viešėjęs Lenkijos premjeras sulaukė kritikos, nes valstybiniais apdovanojimais pagerbė du Lietuvoje gyvenančius lenkų tautybės politikus – Waldemarą Tomaszewskį ir Stanislawą Pieszko, kurie visuomenėje nevienareikšmiškai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.