G. Landsbergis patikino, kad dėl naujojo švietimo, mokslo ir sporto ministro šiuo metu diskutuojama, tačiau kandidato nežino

Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis sako, kad yra dalyvavęs pokalbiuose dėl naujojo švietimo, mokslo ir sporto ministro paskyrimo, tačiau spekuliuoti, kas šias pareigas užims, nenori. Jis pabrėžė, kad dėl kandidato į Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos vadovo postą reikėtų klausti premjerės Ingridos Šimonytės.

Gabrielius Landsbergis, Ingrida Šimonytė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gabrielius Landsbergis, Ingrida Šimonytė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 13, 2023, 11:29 AM

„Geriausia būtų klausti premjerės. Tokios informacijos aš neturiu“, – Seime antradienį žurnalistams Seime sakė G. Landsbergis.

„Esu dalyvavęs pokalbiuose, kur buvo diskutuojama, koks galėtų būti kelias į priekį. Vardinami keli scenarijai, kalbama ir apie dabartinės situacijos, (E. Dobrowolskos laikinų pareigų – ELTA), pratęsimą, kol būtų rastas kandidatas arba kandidatė. O gal kažkokių ir pagreitintų variantų (būtų – ELTA)“, – pridūrė konservatorius.

Jis teigė spekuliuoti nenorįs, nes, jam nedalyvaujant, jau galėjo būti priimti sprendimai dėl kandidato į švietimo, mokslo ir sporto ministro postą.

„Bet spekuliuoti nenorėčiau, dėl to, kad galbūt yra priimti sprendimai man nedalyvaujant“, – pažymėjo užsienio reikalų ministras.

ELTA primena, kad „laisvietė“ Ewelina Dobrowolska buvo paskirta laikinai eiti švietimo, mokslo ir sporto ministrės pareigas po to, kai premjerė Ingrida Šimonytė priėmė buvusios ministrės Jurgitos Šiugždinienės atsistatydinimo prašymą. J. Šiugždinienė pasitraukė iš ministrės pareigų dėl pasirodžiusios informacijos, jog ji, dirbdama Kauno miesto savivaldybėje, galimai piktnaudžiavo tarybos nario veiklai skirtomis lėšomis ir per 20 mėnesių gavo beveik 14 tūkst. eurų išmokų, kurių pagrįsti negalėjo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.