Prezidentūra ragina Vyriausybę greičiau rasti naują švietimo ministrą

Prezidentūra ragina Vyriausybę kuo greičiau rasti ir pateikti naujo švietimo, mokslo ir sporto ministro kandidatūrą. Šalies vadovo Gitano Nausėdos vyriausiasis patarėjas Frederikas Jansonas tikina, kad švietimo bendruomenė neturėtų likti be vadovo vien todėl, kad, pasak jo, vyksta tam tikros vidinės politikų tarpusavio trintys.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija<br>T.Bauro nuotr.
Švietimo, mokslo ir sporto ministerija<br>T.Bauro nuotr.
Lietuvos Respublikos Prezidentūra.<br>P.Lileikio nuotr.
Lietuvos Respublikos Prezidentūra.<br>P.Lileikio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2023-06-13 09:28

„Yra atsakomybė. Mes kalbame apie vaikus, apie mokytojus, apie dėstytojus, apie studentus. Šiuo atveju nesiūlyti ministro, nesiūlyti geriausio ministro, nesiūlyti idėjų... Valstybės ateitis yra paremta švietimu. Prarasti metus – vėliau tai bus labai skausminga, taip negalima“, – antradienį „Žinių radijui“ sakė F. Jansonas.

„Visa švietimo bendruomenė – kas jie, našlaičiai? Kodėl jie turi būti palikti be ministro tik todėl, kad kažkas ant kažko supyko arba dar kažkas įvyko? Taip negali būti“, – dėstė jis.

Nepaisant to, kad šios Vyriausybės kadencija jau link pabaigos, G. Nausėdos komunikacijos grupės vadovas pažymėjo, kad neradus naujo ministro, valdantieji pademonstruos prastą požiūrį į visą švietimo sistemą.

„Manau, bus labai labai blogas dalykas, nes jis tam tikra prasme rodys požiūrį į švietimą“, – nurodė F. Jansonas.

Tuo metu klausiamas, kokius lūkesčius naujam Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos vadovui keltų pats prezidentas, patarėjas teigė, kad vyktų įprastiniai pokalbiai ir susitikimai, siekiant išsiaiškinti kandidato planus ir viziją.

„Kaip ir su bet kuriuo ministru, vyktų susitikimai, vyktų kalbėjimas, ką jis ruošiasi daryti. Metai yra daug“, – aiškino G. Nausėdos patarėjas.

ELTA primena, kad Laisvės partijos Ewelina Dobrowolska buvo paskirta laikinai eiti švietimo, mokslo ir sporto ministrės pareigas po to, kai premjerė Ingrida Šimonytė patvirtino buvusios ministrės Jurgitos Šiugždinienės atsistatydinimo prašymą. J. Šiugždinienė pasitraukė iš ministrės pareigų dėl pasirodžiusios informacijos, jog ji, dirbdama Kauno miesto savivaldybėje, galimai piktnaudžiavo tarybos nario veiklai skirtomis lėšomis ir per 20 mėnesių gavo beveik 14 tūkst. eurų išmokų, kurių pagrįsti negalėjo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.