G. Landsbergis teigiamai vertina iniciatyvą dėl M. Drobiazko pilietybės panaikinimo: diskusijai pagrindo aš matau

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis teigiamai vertina Seimo narių kreipimąsi į Vidaus reikalų ministeriją (VRM) dėl Lietuvos pilietybės panaikinimo ledo šokėjai Margaritai Drobiazko. Politikas pabrėžia, kad pilietybė šokėjai buvo suteikta išimties tvarka, todėl, anot jo, nieko keisto, jog iš M. Drobiazko yra tikimasi ir valstybinės linijos laikymosi.

Gabrielius Landsbergis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 22, 2023, 1:57 PM

„Kalbame apie pilietybę, kuri yra suteikta. Ji yra įgyta įstatyminiu būdu. Todėl, manau, kad pirmiausiai ji ateina su tam tikra atsakomybe. Ir būtent tos atsakomybės stoką politikai, Seimo nariai įžvelgia ir ją akcentuoja“, – ketvirtadienį žurnalistams Seime sakė G. Landsbergis.

„Žmogus yra gavęs tam tikras praviras duris prisijungti prie mūsų piliečių bendruomenės, tai tikimasi, kad ypatingai jautriais klausimais, ypatingai jautriose situacijose (...), jog bus laikomasi tokios valstybinės linijos. Tai nėra daroma, dėl to ta diskusija dabar yra paskatinta“, – pridūrė jis.

Visgi politikas teigia, kad į kylančius klausimus dėl šios iniciatyvos konstitucingumo taip pat turi būti atsakyta.

„Manau, kad jeigu yra teisiniai klausimai dėl konstitucingumo, jie turi būti atsakyti, esame teisės viršenybe besivadovaujanti valstybė. Bet diskusijai pagrindo aš matau“, – sakė G. Landsbergis.

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė taip pat sako matanti moralinio pagrindo naikinti ledo šokėjos M. Drobiazko Lietuvos pilietybę. Tačiau, pažymi ji, sprendimas priklausys nuo žvalgybos tarnybų vertinimo ir Prezidentūros.

ELTA primena, kad šokių ant ledo porai M. Drobiazko ir Povilui Vanagui pasirodžius Sočyje Kremliaus ruporu vadinamo Vladimiro Putino atstovo Dmitrijaus Peskovo žmonos renginyje, prezidentas Gitanas Nausėda paragino inicijuoti teisės aktų pakeitimus dėl pilietybės atėmimo išimties tvarka.

Prezidentas taip pat pasirašė dekretą, kuriuo išbraukė ledo čiuožėjų porą iš apdovanotųjų Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino 5-ojo laipsnio ordinu sąrašo, pažeminus apdovanotojo vardą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.