Nacionalinės dienos proga I. Šimonytė ir G. Nausėda pasveikino Liuksemburgą

Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė pasveikino Nacionalinę dieną birželio 23-ąją švenčiantį Liuksemburgą, linkėdama šaliai ir jos žmonėms klestėjimo ir gerovės, rašoma Vyriausybės pranešime.

Gitanas Nausėda, Ingrida Šimonytė<br>T.Bauro nuotr.
Gitanas Nausėda, Ingrida Šimonytė<br>T.Bauro nuotr.
Gitanas Nausėda Ingrida Šimonytė<br>T.Bauro nuotr.
Gitanas Nausėda Ingrida Šimonytė<br>T.Bauro nuotr.
Gitanas Nausėda<br>T.Bauro nuotr.
Gitanas Nausėda<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 23, 2023, 9:15 AM, atnaujinta Jun 23, 2023, 9:19 AM

Šia proga sveikinimo laiške Liuksemburgo Ministrui Pirmininkui Xavierui Betteliui Lietuvos Vyriausybės vadovė padėkojo už vertingą Liuksemburgo indėlį į NATO Priešakinių pajėgų bataliono kovinę grupę Lietuvoje, kuris rodo tvirtą šalies ir aljanso įsipareigojimą ginti NATO teritoriją.

„Taip pat esama daugybės klausimų europinėje ir NATO darbotvarkėse, kuriuos mes, kaip bendramintės valstybės ir sąjungininkės, turime spręsti drauge: NATO priešakinės gynybos ir atgrasymo stiprinimas, Ukrainos narystė NATO, Ukrainos, Moldovos ir Vakarų Balkanų europinė integracija, visos Europos saugumo ir gerovės stiprinimas“, – sakoma premjerės laiške.

I. Šimonytė pažymėjo, kad Liuksemburgo parama Ukrainai ir jos žmonėms yra itin vertinama ir labai svarbu šią paramą stiprinti, tuo pačiu tęsiant spaudimą agresorės Rusijos ir sąjungininkės Baltarusijos režimą stipriausiomis įmanomomis sankcijomis bei siekti tarptautinės atsakomybės už prieš Ukrainą įvykdytą agresijos nusikaltimą.

Prezidentas Gitanas Nausėda sveikindamas Liuksemburgo Didįjį Kunigaikštį Henrį ir šios šalies žmones nacionalinės Liuksemburgo šventės – Didžiojo Kunigaikščio oficialaus gimtadienio proga pabrėžė ir praėjusiais metais paminėtą Lietuvos ir Liuksemburgo diplomatinių santykių atkūrimo 30-metis.

Liuksemburgas yra patikimas Lietuvos sąjungininkas NATO. Nuoširdžiai dėkoju už Jūsų šalies indėlį į Lietuvos ir Baltijos regiono saugumą, ypač dalyvaujant NATO priešakinių pajėgų batalione Lietuvoje. Rusijai tęsiant brutalų karą prieš Ukrainą, tęsime visapusiškos reikalingos paramos Ukrainai ir jos žmonėms teikimą“, – rašoma valstybės vadovo sveikinime.

Prezidentas išreiškė viltį, kad netrukus įvyksiančiame NATO viršūnių susitikime Vilniuje bus sutarta dėl reikšmingų sprendimų visam Aljansui, tarp jų dėl praktinės paramos Ukrainai ir rytinio flango stiprinimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.