A. Bilotaitė Šalčininkuose pasveikino pasieniečius profesinės šventės proga

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė Šalčininkuose vykusiame Pasieniečių dienos minėjime profesinės šventės proga pasveikino daugiau kaip 3,5 tūkst. Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnų, tarnautojų ir darbuotojų, praneša vidaus reikalų ministerija (VRM).

Agnė Bilotaitė<br>D. Labučio (ELTA) nuotr.
Agnė Bilotaitė<br>D. Labučio (ELTA) nuotr.
VSAT<br>VSAT nuotr.
VSAT<br>VSAT nuotr.
VSAT<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
VSAT<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
VSAT<br>VSAT nuotr.
VSAT<br>VSAT nuotr.
Pasienis<br>T.Bauro nuotr.
Pasienis<br>T.Bauro nuotr.
A. Bilotaitė<br>Mariaus Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
A. Bilotaitė<br>Mariaus Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Jun 29, 2023, 3:21 PM

Anot ministrės A. Bilotaitės, VSAT vaidmuo ir atsakomybė per pastaruosius metus smarkiai išaugo, nes mūsų šalies sienos apsauga tapo didesniu rūpesčiu nei kada nors anksčiau. Todėl buvo ir yra būtina dėti visas pastangas stiprinant pasirengimą.

„Šiandien esame kaip niekada stiprūs. Turime fizinį barjerą, modernias visą ES išorės sienos perimetrą 100 proc. dengiančias stebėjimo sistemas, naujausią techniką ir NATO standartus atitinkančią ginkluotę, turime susidėlioję reagavimo algoritmus. Mūsų siena – pavyzdys ES, nebūsime užklupti netikėtai“, – renginyje sakė A. Bilotaitė.

Ministrės teigimu, į pasienio infrastruktūros atnaujinimą pastaruoju metu iš viso investuota kiek daugiau nei 200 mln. eurų: fizinio barjero įrengimui skirta 148 mln. eurų, modernių stebėjimo sistemų diegimui – 41 mln., transporto ir technikos atnaujinimui – 16 mln., o neseniai – pasienio patrulio takui – 10 mln. eurų lėšų.

Profesinės šventės proga ministrė dėkojo pareigūnams už tai, kad šiuo permainingu mūsų valstybei laikotarpiu galime jautis saugūs, akcentavo jų ypatingai svarbią misiją ir pabrėžė, kad nors VSAT biudžetas ir yra išaugęs iki 108 mln. eurų, sienos apsaugai bei pasieniečių aprūpinimui bus ir toliau skiriamas prioritetinis dėmesys, praneša VRM.

Kaip skelbiama ministerijos pranešime žiniasklaidai, renginio metu buvo pasveikinti ir 115 Pasieniečių mokyklos kursantų, kurie davė priesaiką Lietuvai. Jiems buvo įteikti baigimo ženklai. Šie jaunuoliai dar šią savaitę pastiprins pajėgas ir pradės tarnybą VSAT padaliniuose, pažymima pranešime.

Buvo teikiami apdovanojimai ir labiausiai pasižymėjusiems VSAT pareigūnams, nurodoma ministerijos pranešime.

Pasak VRM, naujausių apklausų duomenimis, Lietuvos gyventojų pasitikėjimas pasienio pareigūnais šiuo metu yra itin aukštas ir siekia 75 procentus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.