V. Čmilytės-Nielsen ir EP Pirmininkės R. Mecolos susitikime – prašymas palaikyti Lietuvos kandidatūrą

Su darbo vizitu viešinti Briuselyje (Belgijos Karalystė) Seimo Pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, susitikusi su Europos Parlamento (EP) Pirmininke Roberta Mecola (Roberta Metsola) aptarė tolesnę paramą Ukrainai, įskaitant pasirengimą deryboms dėl narystės Europos Sąjungoje (ES), ir Lietuvos europinės politikos darbotvarkę, informuojama pranešime žiniasklaidai.

Viktorija Čmilytė Nielsen.<br>V.Skaraičio nuotr.
Viktorija Čmilytė Nielsen.<br>V.Skaraičio nuotr.
Viktorija Čmilytė-Nielsen.<br>V.Skaraičio nuotr.
Viktorija Čmilytė-Nielsen.<br>V.Skaraičio nuotr.
Viktorija Čmilytė-Nielsen.<br>Dainiaus Labučio (ELTA) nuotr.
Viktorija Čmilytė-Nielsen.<br>Dainiaus Labučio (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 29, 2023, 12:22 PM

Pasak šiame susitikime kalbėjusios V. Čmilytės-Nielsen, mūsų parlamente pradėta diskusija dėl Vyriausybės pateiktos mokesčių reformos atveria galimybes Lietuvai gauti sulaikytas lėšas – 26 mln. eurų iš Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo priemonės (RRF fondo), o vykdant daugiametės finansinės perspektyvos peržiūrą, reikia skirti daugiau dėmesio kariniam mobilumui.

„Dabartinėje daugiametėje finansinėje programoje kariniam mobilumui numatyto finansavimo toli gražu nepakanka, kad būtų patenkinti investicijų poreikiai. Rusijos agresija parodė, kad būtina skubiai stiprinti Europos gynybos pajėgumus, įskaitant karinį mobilumą. Dėl to stipresnis taptų rytinis NATO flangas, taigi, tai reiškia ir saugesnę Europos Sąjungą. Lietuva, Vilniaus NATO viršūnių susitikimo šeimininkė, pasisako už glaudesnį ES ir NATO bendradarbiavimą dėl saugesnės ir vieningesnės Europos“, – kalbėjo V. Čmilytė-Nielsen.

„Europos Parlamento Pirmininkei pabrėžiau, kad Ukrainos narystė ES ir NATO papildytų viena kitą, todėl Lietuva viliasi, jog Ukraina bus pakviesta pradėti derybas dėl ES kuo greičiau, o Komisijos ataskaitoje nurodyti trūkumai, jei tokių bus, taps paskata dar labiau padėti Ukrainai, o ne vilkinti jos integraciją į ES“, – akcentavo V. Čmilytė-Nielsen.

EP vadovė taip pat supažindinta su Lietuvos, Latvijos ir Estijos parlamentų pirmininkų pasirašyta deklaracija ir paraginta, kad ES kuo greičiau įtrauktų samdinių grupę „Wagner“ į su teroro aktais susijusių vykdančių asmenų, grupių ir organizacijų sąrašą.

Be to, šiame susitikime Seimo Pirmininkė paprašė R. Mecolos palaikyti Lietuvos, kuri siekia, kad Vilniuje būtų įsteigta nauja ES Pinigų plovimo ir terorizmo finansavimo prevencijos agentūra, kandidatūrą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.