Kaune A. Kandrotui-Celofanui nuo teismo nukabinus Ukrainos vėliavą, policija pradėjo tyrimą dėl vagystės

Kaltinamajam riaušių prie Seimo byloje Antanui Kandrotui, pravarde Celofanas, pirmadienį Kauno nuo teismo pastato nukabinus Ukrainos vėliavą, policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl vagystės.

Antanas Kandrotas-Celofanas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Antanas Kandrotas-Celofanas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gytis Pankūnas

Jul 11, 2023, 9:29 AM, atnaujinta Jul 11, 2023, 9:33 AM

Tai Eltai patvirtino Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vyriausioji specialistė Reda Zarauskienė.

Anot jos, Kauno policija pirmadienį, 18 val. 55 min., gavo pranešimą apie tai, kad Laisvės alėjoje nuo Kauno apylinkės teismo pastato nukabinta Ukrainos vėliava. Pranešta, kad vėliavą nukabinę asmenys iš įvykio vietos pasišalino, vėliavą pasiėmė su savimi.

„Šiuo metu policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vagystės – pagal Baudžiamojo kodekso 178 straipsnio 2 dalį, tai yra atvira vagystė viešoje vietoje“, – teigė R. Zarauskienė.

Policijos atstovė teigė, kad A. Kandrotui-Celofanui, kuris vaizdo įraše demonstravo, kaip nuo teismo pastato nukabina Ukrainos vėliavą, bus įteiktas šaukimas į apklausą.

A. Kandrotas-Celofanas pirmadienį feisbuke publikavo vaizdo įrašą, kuriame rodoma kaip jis su kitu asmeniu nukabina prie Kauno apylinkės teismo iškeltą Ukrainos vėliavą ir vietoje jos pakabina Lietuvos vėliavą. Jis tvirtino, kad, pagal Lietuvos įstatymus, kitos šalies vėliava ant institucijų pastatų gali būti iškelt tik tada, kai joje vieši kitų valstybių delegacija, o tuo metu teismas, kaip dėstė A. Kandrotas-Celofanas, nedirbo.

ELTA primena, kad Lietuvoje vykstant NATO viršūnių susitikimui, šalies institucijos, gyventojai kelia Ukrainos vėliavas, taip reikšdami palaikymą nuo Rusijos besiginantiems ukrainiečiams, ragindami NATO valstybes pakviesti Ukrainą prisidėti prie Aljanso.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.