Arvydas Lekavičius. Nauda – ir meilužiams, ir valstybei

Policijos pareigūnai lyg iš Kalėdų Senelio maišo pradėjo į kairę ir į dešinę dalyti orderius. Ne arešto, bet irgi rimtus – dėl smurto artimoje aplinkoje.

Arvydas Lekavičius<br>T.Bauro nuotr.
Arvydas Lekavičius<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 20, 2023, 11:42 AM

Nuo liepos įsigaliojo tokia tvarka, kad bet kuris iš šeimos narių, pajutęs tikrą ar net tariamą grėsmę, gali paskambinti į policiją, o jos atstovai grėsmę keliančiam asmeniui, netgi neatlikę jokio tyrimo, turi teisę kaipmat išduoti specialų orderį. Vos per dvi liepos savaites tokių padalyta 752, tad galima spėti, kad skaičius jau artėja prie tūkstančio.

Tokį orderį gavęs asmuo neturi teisės 15 dienų grįžti į gyvenamąją vietą, o jeigu pažeidžia šitą nuostatą, pirmą kartą bauda sieks nuo 80 iki 320 eurų, o paskui net iki 780 eurų.

Niekas nesuabejos, kad kumščiais ar lazdomis artimuosius daužantys veikėjai privalo būti nubausti.

O valstybė, nustačius tokią tvarką, gaus ir ekonominės naudos baudų pavidalu, nes panorusių grįžti į namus pažeidėjų neišvengiamai pasitaikys.

Gerai pasipelnys ir advokatai, nes be jų vargu ar tinkamai apskųsi policininko surašytą orderį. Jau dabar tokie skundai skaičiuojami dešimtimis.

Vis dėlto ypač turėtų džiaugtis viešbučių ir restoranų savininkai. Juk orderio turėtojas privalo bent porą savaičių glaustis kokioje nors pastogėje, jei šalimais nėra geraširdžių giminaičių.

Turės ir kažkaip pramisti ne naminiu maistu, tad be sriubos ar kotleto kavinėje vargu ar tiek ištvers. Atitinkamai daugiau mokesčių gaus ir valstybė.

Nauda ir nakvynės namams. Juk į juos, ypač žiemą, greičiausiai ims plūsti viešbučiams pinigų neturintys į gatvę išvaryti tikri ar tariami smurtautojai.

Kitaip tariant, viskas tik į naudą. Tik ar neims kai kas piktnaudžiauti tokia tvarka? Juk nesunku neištikimai žmonai ar vyrui paskambinti į policiją, apkaltinti sutuoktinį, tarkime, psichologine prievarta, o paskui porą savaičių leisti laiką namuose su meilužiu ar meiluže.

Nebereikės slapstytis pakampėmis ir ieškoti atokesnės vietelės pasimylėti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.