Miunchene steigiamas Lietuvos Generalinis konsulatas: stiprinama strateginė partnerystė

Šiandien, liepos 31 dieną, Vyriausybė pritarė Lietuvos Respublikos Generalinio konsulato Miunchene, Vokietijoje, įsteigimui. Planuojama, kad duris konsulatas atvers rugsėjo 1 dieną.

Lietuvos vėliava.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Lietuvos vėliava.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Gabrielius Landsbergis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gabrielius Landsbergis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Užsienio reikalų ministerija.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Užsienio reikalų ministerija.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jul 31, 2023, 2:08 PM

„Džiugu pranešti, kad Lietuva atidaro Generalinį konsulatą Miunchene, toliau stiprindama strateginę partnerystę ir bendradarbiavimą su Vokietija“, – teigė užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

Pagrindiniai Generalinio konsulato Miunchene veiklos prioritetai: kryptinga Lietuvos ekonominės diplomatijos veikla Vokietijos pietinėse ir vakarinėse federacinėse žemėse, darbas su Lietuvos diaspora, geresnio konsulinių paslaugų prieinamumo ir šių paslaugų kokybės užtikrinimas Lietuvos piliečiams, efektyvesnis konsulinės pagalbos teikimas.

Vyriausybės sudaryta komisija – Ekonominės diplomatijos taryba – patvirtino, kad Vokietija yra prioritetinė tiesioginių užsienio investicijų pritraukimo, eksporto ir bendradarbiavimo inovacijų srityje, žemės ūkio bei maisto produktų eksporto, atvykstamojo turizmo rinka.

Lietuvos ekonominių interesų (eksporto plėtros, investicijų pritraukimo, bendradarbiavimo mokslo ir inovacijų srityje) požiūriu Bavarija, kurios žemėse atidaromas naujasis konsulatas, yra strategiškai itin svarbi ir bene daugiausia potencialo išmaniosios ekonomikos (gyvybės mokslų, informacinių ir ryšių technologijų (ICT), aukštųjų technologijų, finansinių technologijų (fintech) ir kt.) bei tradicinės pramonės srityje turinti Vokietijos federacinė žemė.

Vokietija yra svarbiausia Lietuvos ekonominė partnerė, viena užsienio prekybos lyderių. 2022 metais Vokietija buvo svarbiausia lietuviškos kilmės prekių eksporto rinka (2,6 mlrd. eurų), pagrindinė Lietuvos paslaugų (ypač transporto) eksportuotojų rinka (2,5 mlrd. Eurų).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.