Ekonomikos ir inovacijų ministerija ieško IVPK vadovo – siūloma 7 tūkst. eurų alga

Ekonomikos ir inovacijų ministerija ieško jai pavaldžios institucijos – Informacinės visuomenės plėtros komiteto (IVPK) – vadovo. Kandidatų paraiškų laukiama iki rugpjūčio 16 d. imtinai. Susidomėję pretendentai dokumentus gali teikti per Valstybės tarnybos valdymo informacinę sistemą.

Aušrinė Armonaitė.<br>D.Labučio (ELTA) nuotr.
Aušrinė Armonaitė.<br>D.Labučio (ELTA) nuotr.
Aušrinė Armonaitė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Aušrinė Armonaitė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Aušrinė Armonaitė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Aušrinė Armonaitė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Aušrinė Armonaitė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Aušrinė Armonaitė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2023-08-01 11:11

„Ieškome profesionalo, kuris galėtų sėkmingai vadovauti valstybės informacinių ir ryšių technologijų politikos įgyvendinimo lyderei ir pagrindinės IT politikos formavimo pagalbininkei – IVPK, kurios vykdomų svarbių skaitmeninimo projektų biudžetas sudaro apie 163 mln. eurų. Todėl iš naujojo vadovo tikimės atsakingumo, iniciatyvumo, nežinybinio požiūrio, atidumo klientų poreikiams. Tikimės, kad naujasis vadovas užtikrins esamų IVPK darbų tęstinumą ir dar labiau sustiprins šią įstaigą“, – teigė ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

IVPK direktoriui siūlomas konkurencingas atlyginimas, neatskaičius mokesčių – nuo 3 906 Eur iki 6 400 Eur. Nuo 2024 m. sausio 1 d., įsigaliojus Valstybės tarnybos reformai, atlygis bus nuo 7 000 Eur, neatskaičius mokesčių.

„Ne paslaptis – IVPK yra vienas svarbiausių, jei ne svarbiausias, informacinių ir ryšių technologijų politikos įgyvendintojų valstybės mastu. Ieškome gabaus lyderio ir vadybininko, kuris galės pakelti IVPK į naują lygmenį – įvaizdžio, procesų valdymo, dalyvavimo politikos formavime, paslaugų kokybės ir kt. srityse“, – sakė ekonomikos ir inovacijų viceministrė Eglė Markevičiūtė.

Svarbiausias IVPK veiklos tikslas – įgyvendinti valstybės informacinės visuomenės plėtros, valstybės informacinių išteklių ir dokumentų pakartotinio naudojimo valdymo sričių politiką.

IVPK yra viešųjų ir administracinių elektroninių paslaugų portalo „Elektroniniai valdžios vartai“ tvarkytojas. Šiuo metu per šį portalą teikiama 650 elektroninių viešųjų ir administracinių paslaugų. Portalą lankytojai per metus aplanko daugiau kaip 122 mln. kartų, o portalo paslaugomis kasmet pasinaudoja apie 80 proc. 16–74 m. amžiaus Lietuvos gyventojų.

IVPK atlieka ir Valstybės informacinių technologijų paslaugų teikėjo funkcijas – informacinių technologijų paslaugos teikiamos daugiau kaip 190 valstybės institucijų. Be to, ji užtikrina svarbiausių valstybės registrų rezervinių duomenų kopijų saugojimą.

IVPK taip pat tvarko Lietuvos atvirų duomenų portalą, kuriame atverta ir laisvai prieinama apie 2 170 institucijų atvirų duomenų rinkinių. Portale „Mano vyriausybė“ IVPK užtikrina paprastą ir bendrą 109 valstybės institucijų veiklos informacijos skelbimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.