VRM: Molėtų rajono savivaldybė pasirengusi jungtis prie pilotinio priešgaisrinės saugos modelio

Ketvirtadienį vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė darbo vizitu lankėsi Molėtų rajone, kur susitiko su vietos valdžios atstovais ir aptarė Molėtų ugniagesių gelbėtojų tarnybos prisijungimo prie pilotinio priešgaisrinės saugos modelio sąlygas, praneša Vidaus reikalų ministerija (VRM).

Agnė Bilotaitė.<br>D. Labučio (ELTA) nuotr.
Agnė Bilotaitė.<br>D. Labučio (ELTA) nuotr.
Agnė Bilotaitė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Agnė Bilotaitė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Agnė Bilotaitė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Agnė Bilotaitė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2023-08-24 15:38

„Dabartinė dviejų lygių Priešgaisrinės saugos užtikrinimo sistema yra neefektyvi, ją sudėtingiau administruoti, ji brangesnė. Tą konstatuoja ir ekspertai. Imamės pokyčių, nes neefektyvios sistemos kainą matuojame žmonių gyvybėmis, todėl inicijavome centralizuotą pilotinį modelį, kurį sėkmingai taiko Radviliškio rajonas, o dabar, kaip matome, jau yra pasirengęs perimti ir Molėtų rajonas“, – sakė ministrė A. Bilotaitė.

Anot vidaus reikalų ministrės, šis modelis padės pagerinti Molėtų rajono savivaldybės ugniagesių gelbėtojų parengtį, aprūpinimą, kelti jų profesinę kvalifikaciją, padidinti darbo užmokestį. Taip pat jis užtikrins operatyvesnį pajėgų reagavimą į nelaimes ir suteiks pagrindą tolimesniems pokyčiams, didinantiems visuomenės saugumą rajone.

Pritarus rajono savivaldybės tarybai bus pradėtas pokyčių įgyvendinimas, pažymima VRM pranešime žiniasklaidai.

Kaip informuoja ministerija, didelis dėmesys susitikimo metu buvo skirtas ir civilinės saugos stiprinimui rajone. Ministrė su vietos vadovais aptarė sirenų bei priedangų skaičiaus didinimo svarbą, akcentavo, kad pagal Vyriausybės nustatytą tvarką kaimiškose vietovėse svarbus priedangų užtikrinimas 40 proc. gyventojų.

Taip pat susitikimo metu A. Bilotaitė pabrėžė parengties pareigūnų skyrimo svarbą, pažymima pranešime.

Ministerijos duomenimis, nusikalstamų veikų ištyrimo rodiklis Molėtų rajone yra vienas didžiausių šalyje ir siekia net 70 procentų.

Šių metų biudžete numatytos rekordinės lėšos viešajam saugumui – 755 mln. eurų. Statutinių pareigūnų darbo užmokesčio didinimui papildomai numatyti dar 26 mln. eurų. Praėjusiais metais PAGD pareigūnų vidutinis darbo užmokestis padidėjo beveik 12 proc., šiais metais numatomas 10 proc. augimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.