Baltarusijai įteikta protesto nota dėl Lietuvos valstybės sienos pažeidimo

Penktadienį Baltarusijos laikinajam reikalų patikėtiniui Lietuvoje įteikta Užsienio reikalų ministerijos nota, kuria Baltarusijos Respublikai išreikštas griežtas protestas dėl Lietuvos valstybės sienos pažeidimo ir sienos apsaugos infrastruktūros gadinimo atvejo.

Lietuvos ir Baltarusijos pasienis.<br>D.Labučio (ELTA) nuotr.
Lietuvos ir Baltarusijos pasienis.<br>D.Labučio (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 25, 2023, 1:35 PM, atnaujinta Aug 25, 2023, 2:16 PM

Kaip praneša Užsienio reikalų ministerija, du asmenys šių metų rugpjūčio 22 dieną neteisėtai kirto valstybės sieną iš Baltarusijos į Lietuvą bei, galimai naudodami akumuliatorinius diskinius metalo pjūklus, nupjovė ir nugriovė ant žemės dvi iš Lietuvos pusės įrengtas vaizdo stebėjimo kamerų atramas, po to grįžo iš Lietuvos į Baltarusiją.

Incidentas įvyko Valstybės sienos apsaugos tarnybos Varėnos pasienio rinktinės Kabelių užkardos teritorijoje, netoli Musteikos kaimo, Varėnos rajone.

Užsienio reikalų ministerija griežtai pareikalavo Baltarusijos, kuo skubiau pateikti pasiaiškinimą dėl šio incidento ir imtis visų būtinų priemonių, kad ateityje tokie incidentai nepasikartotų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.