Arvydas Lekavičius. Dėl nevaldomo liežuvio – tik bėdos

Šiomis dienomis dalis katalikų vėl piktinasi popiežiaus Pranciškaus kalbomis. Mat nuotoliniu būdu bendraudamas su jaunaisiais Rusijos tikinčiaisiais aukščiausiasis ganytojas pradėjo postringauti, kad jie turėtų sekti savo protėvių ir carų Petro I bei Jekaterinos II pavyzdžiu, didžiuotis didinga imperija ir neva humaniška jos kultūra.

Arvydas Lekavičius<br>T.Bauro nuotr.
Arvydas Lekavičius<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 31, 2023, 12:21 PM

Kilo nemenkas šaršalas, mat bent jau dabar Rusijos režimui besipriešinantiems ukrainiečiams, kaip ir daugeliui kitų po Maskvos padu buvusių tautų, tie buvę imperijos valdovai yra okupacijos ir priespaudos simbolis.

Vatikano atstovai ėmė sukti uodegą, neva pontifikas, pavadinęs Rusiją „didinga motina“, norėjo tik priminti kultūrinį šios valstybės paveldą. Be to, paaiškėjo, kad popiežius šią kalbos dalį išrėžė improvizuodamas.

Tiesa, sėkmingai improvizuoti gali tuomet, kai esi pakankamai įgudęs. Tai, matyt, derėtų atsiminti ne tik Katalikų bažnyčios galvoms, bet ir kai kuriems mūsų policininkams. Tarkime, Kauno policijos viršininkui M.Barščiui.

Praėjusį penktadienį praeiviai pašiurpo išvydę, kaip Kauno centre kaukėti ir strypais bei kastetais ginkluoti asmenys užpuolė kavinėje pietaujančius vyrus ir vieną moterį.

Laikinosios sostinės pareigūnai turėjo nemažai darbo, kol susėmė įžūlių muštynių dalyvius, kurių teko ieškoti net Alytuje ir Molėtų rajone.

Paaiškėjo, kad tai buvo tiesiog nusikalstamų gaujų karo vienas epizodų.

Tačiau vėlesnis M.Baršio paaiškinimas išvertė iš koto: „Jokie civiliai asmenys nenukentėjo. Nukentėjo tik tie asmenys, kurie ir turėjo nukentėti.“

Remiantis tokia logika galima daryti išvadą, kad užpuolikai pasielgė visiškai teisingai aptalžę savo priešininkus, nes jie to nusipelnė.

Tik kaip čia su visokiomis nekaltumo prezumpcijomis? O gal teisėsaugininkai nusprendė, kad tegul nusikaltėliai išsipjauna tarpusavyje, nes taip bus ramiau?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.