V. Rupšys su oficialiu vizitu lankėsi Kroatijoje: šios šalies kariai tapo neatsiejama mūsų kariuomenės šeimos dalimi

Ketvirtadienį ir penktadienį Lietuvos kariuomenės vadas gen. Valdemaras Rupšys su pirmuoju oficialiu vizitu lankėsi Kroatijoje, kur susitiko su Kroatijos kariuomenės vadu, lankėsi Karinio jūrų laivyno ir Žrnovnicos karinėse bazėse, praneša Lietuvos kariuomenė (LK). Kaip nurodoma išplatintame pranešime, kariuomenių vadai aptarė saugumo situaciją, dvišalį karinį bendradarbiavimą, kariuomenių pajėgumų vystymo planus, paramos Ukrainai klausimus bei galimybę keistis kovinių narų mokymo patirtimi.

Valdemaras Rupšys.<br>D.Umbraso nuotr.
Valdemaras Rupšys.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 8, 2023, 2:42 PM, atnaujinta Sep 8, 2023, 2:43 PM

„Tai buvo puiki proga susipažinti su Kroatijos kariuomenės vystymusi, pasikeisti pajėgų dislokavimo ir NATO regioninių planų įgyvendinimo sumanymu. Padėkojau Kroatijos kariuomenės vadui už indėlį mūsų saugumui – Kroatijos kariai į Lietuvą siunčiami nuo pirmosios NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinės grupės rotacijos. Jie tapo neatsiejama mūsų kariuomenės šeimos dalimi“, – po susitikimo pažymėjo gen. V. Rupšys.

Vizito Lietuvoje metu kovo mėnesį Kroatijos kariuomenės vadas adm. R. Hranj susitiko su Lietuvoje dislokuotos NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinės grupės vadu, kovinėje grupėje tarnavusiais Kroatijos kariais. Susitikimo metu buvo aptartas bendras dalyvavimas tarptautinėse pratybose, keitimasis patirtimi sausumos ir oro pajėgumų vystyme, įsigyjamos technikos eksploatacijoje.

LK pažymi, kad Lietuvos ir Kroatijos kariai kaip sąjungininkai dalyvauja bendruose mokymuose ir tarptautinėse operacijose.

Taip pat nuo 2006 m. iki 2010 m. Kroatija siuntė savo karius į Lietuvos vadovaujamą Goro provincijos atkūrimo grupę Afganistane.

Nuo 2011 m. iki 2013 m. keturios Lietuvos karinių oro pajėgų sraigtasparnių įgulos tobulino įgūdžius Kroatijos kalnuotose vietovėse.

Lietuva su Kroatijos kariuomene glaudžiai bendradarbiauja PzH2000 įsisavinimo, eksploatacijos ir aptarnavimo srityje – kroatai dalijasi turima dokumentacija bei įgyta patirtimi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.