A. Bilotaitė kreipėsi į protestuojančius VST pareigūnus: kviečia dalykinei diskusijai

Vykstant Viešojo saugumo tarnybos (VST) pareigūnų protestui, su jas pasikalbėti atvyko ir vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė. Politikė ragino pareigūnus atvykti į ministeriją dalykinei diskusijai, kurios metu ji pažadėjo atsakyti į nerimą keliančius klausimus dėl inicijuojamos VST pertvarkos.

Seimo posėdis, Seimas, Agnė Bilotaitė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Seimo posėdis, Seimas, Agnė Bilotaitė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
A. Bilotaitė<br>Ž. Gedvilos (ELTA) nuotr.
A. Bilotaitė<br>Ž. Gedvilos (ELTA) nuotr.
Seimas, Agnė Bilotaitė, Žygimantas Pavilionis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Seimas, Agnė Bilotaitė, Žygimantas Pavilionis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Agnė Bilotaitė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Agnė Bilotaitė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Irtautė Gutauskaitė

Sep 21, 2023, 12:00 PM

„Jeigu jūs turite tam tikrų klausimų, aš tikrai nenorėčiau su jumis diskutuoti taip sustojus, noriu dalykiškai pasikviesti jus į Vidaus reikalų ministeriją“, – protestuojančius pareigūnus kvietė A. Bilotaitė.

„Mano durys yra atviros, kaip ministrės, kalbėtis, atsakyti į visus klausimus, į visas abejones, nerimą. Tikrai esu pasirengusi asmeniškai tą padaryti tiek, kiek reikės, skirti laiko tiek, kiek reikės“, – akcentavo ministrė.

A. Bilotaitė pabrėžė, kad ji yra įsipareigojusi gerinti VST pareigūnų darbo sąlygas, o tam, pasak jos, reikalia įvykdyti tarnybos reformą.

„Mano, kaip ministrės, įsipareigojimas yra gerinti jūsų darbo sąlygas, pradedant nuo atlyginimų ir baigiant kitomis priemonės. Man, kaip ministrei, rūpi jūsų gerovė, jūsų darbo užmokestis, gera darbo atmosfera, motyvacija“, – Nepriklausomybės aikštėje prie Seimo kalbėjo ministrė.

„Turime modernizuotis, reikalingos technologijos, nauji sprendimai, kad jūs būtumėte dar stipresni“, – pridūrė A. Bilotaitė.

Apie pusšimtį Viešojo saugumo tarnybos (VST) pareigūnų ketvirtadienio rytą susirinko Nepriklausomybės aikštėje prie Seimo protesto akcijai „Nežaiskime su likimais“. Protestas rengiamas tą pačią dieną, kai Vidaus reikalų ministerijai (VRM) ketina Seimui pateikti įstatymų projektus dėl VST reformos.

Nepriklausomybės aikštėje prie Seimo rūmų pareigūnai susirinko su plakatais „Ar tikrai VRM ambicijos svarbiau už Lietuvos saugumą?“, „Nepritariame VST prijungimui prie policijos“, „VST naikinimui STOP“ ir pan.

Pasak Lietuvos Respublikos ikiteisminio tyrimo įstaigų profesinės sąjungos, VST pareigūnai siekia išreikšti prieštaravimą bandymui panaikinti tarnybą, prijungiant ją prie Policijos departamento.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.