Milda Kuizinaitė. Seimo narys užsimetė kurjerio krepšį

Šiuolaikiniams konservatoriams nebūdinga ginti tradicinių šeimos vertybių, bet šeimos verslas – visai kitas reikalas.

Milda Kuizinaitė<br>T.Bauro nuotr.
Milda Kuizinaitė<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 26, 2023, 11:50 AM

Atrodo, dešinieji neįžvelgia nieko bloga, kad jų partijai priklausantis Seimo narys L.Slušnys platino žmonos verslo išleistus vadovėlius. Tiksliau – dirbo kurjerio darbą.

„Aš, tiesą sakant, net nežinau, ką vežiau. Man įmetė dėžę ir paprašė nuveži, kad mokyklai nereikėtų ieškoti paštomatų ir paštų.

Sakė: vis tiek važiuoji į tą pusę, tai sustok ties mokykla ir atiduok“, – kurjerio darbą apibūdino L.Slušnys.

Tikra tiesa – juk su ryškiais krepšiais po didžiuosius miestus zujantys kurjeriai taip pat nežino, kas jų viduje.

Tiktai Seimo valstiečių atstovas A.Veryga pabandė žvelgti giliau – jis Etikos ir procedūrų komisijos paprašė išsiaiškinti, ar L.Slušnys neįsivėlė į interesų konfliktą.

Opozicijos atstovo teigimu, konservatorius, ko gero, prisidėjo prie šeimos verslo padėdamas žmonai mokyklose platinti vadovėlius.

Vadovėliai – ne matematikos ir ne literatūros. Jie skirti daug aistrų sukėlusiai ir galiausiai ant plauko pakibusiai Gyvenimo įgūdžių ugdymo programai. Viena jos rengėjų – socialinio ir emocinio ugdymo programos „Lions Quest“ direktorė bei Socialinio ir emocinio ugdymo instituto vadovė D.Šukytė yra L.Slušnio žmona.

L.Slušnys teigė prisidėjęs prie kai kurių žmonos rengtų „Lions Quest“ programų – dažniausiai kūręs pavadinimus, tačiau, jo teigimu, nei kūrybinis, nei kurjerio darbas nėra nusikaltimas. Nusikaltimą esą daro jį apskundę Seimo opozicijos atstovai, kurie, būdami už tradicinę šeimą, neleidžia padėti net šeimos nariams.

Tiesa, L.Slušnys nutylėjo, kaip sutuoktinė jam atsilygino už darbą. Vargu ar sumokėjo, nes pats pripažino pykęs ant žmonos, kad už labai mažus pinigus ji dirba vos ne trimis etatais.

Kiti atsilyginimo būdai galbūt aprašyti Gyvenimo įgūdžių programoje, kurią Seimo narys teigė nuosekliai perskaitęs.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.