VRK vadovams ir nariams gali atsirasti nauja prievolė

Seimas po svarstymo pritarė Rinkimų kodekso pataisoms, siūlančioms įteisinti prievolę Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkui, pirmininko pavaduotojui ir nariams gauti leidimą dirbti ar susipažinti su įslaptinta informacija, žymima slaptumo žyma „Slaptai“.

VRK vadovams ir nariams gali atsirasti nauja prievolė<br>V.Skaraičio nuotr.
VRK vadovams ir nariams gali atsirasti nauja prievolė<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 26, 2023, 12:46 PM

Pradėję eiti pareigas per 15 dienų jie turėtų kreiptis dėl tokio leidimo.

Už tai numatančias Mišrios Seimo narių grupės seniūnės Agnės Širinskienės inicijuotas Rinkimų kodekso pataisas antradienį po svarstymo balsavo 70 Seimo narių, prieš buvo 16, susilaikė 38 parlamentarai. Projekto dar laukia galutinė – priėmimo stadija.

Svarstomas Rinkimų kodekso pakeitimo projektas numato, kad „Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkas ir nariai per 15 dienų nuo priesaikos davimo dienos privalo įstatymų nustatyta tvarka kreiptis dėl leidimo dirbti ar susipažinti su įslaptinta informacija, žymima slaptumo žyma „Slaptai“, išdavimo“.

Jeigu Seimas pritartų, VRK narys ar pirmininkas, negavęs leidimo dirbti ar susipažinti su įslaptinta informacija, žymima slaptumo žyma „Slaptai“, negalėtų susipažinti su tokia informacija, bet jo įgaliojimai dėl to nenutrūktų.

Galiojančiame Rinkimų kodekse nėra įpareigojimo VRK pirmininkui, jo pavaduotojui ar nariams turėti leidimą dirbti su įslaptinta informacija, žymima žyma „Slaptai“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.