Nacionalinis krizių valdymo centras ieško galimybių Lietuvos piliečiams grįžti iš Izraelio namo

Vyriausybės kanceliarijos Nacionalinis krizių valdymo centras (NKVC) informuoja, kad aktyviai ieško galimybių kuo skubiau grįžti namo Lietuvos piliečiams, šiuo metu negalintiems išvykti iš Izraelio.

 Tel Avivas po teroristų atakos.<br> EPA-ELTA nuotr.
 Tel Avivas po teroristų atakos.<br> EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 8, 2023, 7:31 PM, atnaujinta Oct 9, 2023, 12:24 PM

NKVC pažymi, kad tariamasi dėl galimybių tiek su tarptautiniais partneriais, tiek su privačiomis oro vežėjų kompanijomis, kad Tel Avivo oro uoste užstrigę Lietuvos piliečiai turėtų galimybę kuo greičiau grįžti į Lietuvą.

NKVC duomenimis, sunkumų kyla lietuviams, kurių lėktuvas į Vilnių buvo atšauktas šeštadienį. Sekmadienį skrydis į Tel Avivą įvyko, tikimasi, kad juo iš Izraelio grįš dalis keliautojų, turinčių bilietus į reguliarų reisą.

NKVC ir Užsienio reikalų ministerija (URM) palaiko glaudų ryšį su Tel Avive esančiais Lietuvos piliečiais bei ragina visus, kuriems reikalinga pagalba, kreiptis nurodytais kontaktais: Lietuvos ambasada Izraelio Valstybėje tel. +972 3 6958 685 ar el. pašto adresais amb.il@urm.lt, consul.il@urm.lt arba URM telefonu +370 5 236 2444 arba el. paštu pilieciai@urm.lt.

Šeštadienio rytą teroristai iš grupuotės „Hamas“ paleido tūkstančius raketų į Izraelio miestus ir įsiveržė į šalį. Izraelio žiniasklaidos duomenimis, „Hamas“ atakos aukų skaičius jau viršijo 600 žmonių, daugiau kaip 2 tūkst. buvo sužeisti.

URM duomenimis, gindamas Izraelį nuo „Hamas“ teroristų, žuvo dvigubą pilietybę turėjęs ir Izraelio policijoje tarnavęs Martynas Kuzmickas.

Anot URM, Izraelyje gyvena per 7 tūkst. lietuvių, dar 460 Lietuvos piliečių šiuo metu lankosi šalyje.

Kaip teigiama URM pranešime spaudai, bendra ministerijos rekomendacija Lietuvos piliečiams – įvertinti būtinybę šiuo metu keliauti į Izraelį (ir Palestiną), tačiau saugumo situacija šalyje kinta labai greitai, todėl būtina nuolat sekti informaciją ir būti budriems.

URM taip pat primygtinai rekomenduoja nevykti į tam tikras Izraelio ir Palestinos teritorijas.

„Šiuo metu ypač įtempta situacija yra pasienyje su Gazos ruožu, Jeruzalėje, Vakarų Krante, taip pat Izraelio šiaurėje esančiose Golano aukštumose bei pasienyje su Libanu, Jenino, Nabluso bei Hebrono regionuose Palestinoje“, – pavojingas teritorijas įvardija URM.

Anot URM, asmenys, kurie šiuo metu yra Izraelyje ar Palestinoje, turi būti ypatingai budrūs, imtis visų atsargumo priemonių, sekti oficialią institucijų informaciją, laikytis vietos valdžios institucijų nurodymų, būtinai susižinoti artimiausios slėptuvės vietą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.