Izraelyje su piligrimais įstrigęs klebonas: „Negalime iš čia ištrūkti, ambasada nieko gero nežada“

Kaip rašo AlytusPlius.lt, kunigas Rolandas Bičkauskas su 40 piligrimų grupe tapo šeštadienį Izraelyje prasidėjusio karo įkaitais. Portalas, susisiekęs su dvasininku, iš jo išgirdo, kad bendravimas šiuo metu yra komplikuotas. Be to, kalbantis ryšys buvo nutraukiamas kas minutę.

 Kun. R. Bičkauskas
 Kun. R. Bičkauskas
Izraelis <br>AFP/Scanpix nuotr.
Izraelis <br>AFP/Scanpix nuotr.
Izraelis<br>G.Šiupario nuotr.
Izraelis<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Daina Baranauskaitė

Oct 9, 2023, 9:36 AM, atnaujinta Oct 9, 2023, 11:55 AM

Jiezno Šv. Arkang. Mykolo ir Jono Krikštytojo parapijos klebono teol. Mgr. Kun. R. Bičkausko teigimu: „Situacija tokia: rasidėjo karas, užsidarė sienos, nėra skrydžių, bet, ačiū Dievui, mes saugūs, esame Betliejuje. Buvo labai sunku susirasti viešbutį, nes viskas užsakyta, yra labai daug likusių piligrimų. Laukiame žinių. Kol kas jokios informacijos. Tik girdime, kad Rumunija rūpinsis savais žmonėmis, net Vyriausybė siųs lėktuvus, lenkai lyg net karinius lėktuvus siųs, kad išgabentų piligrimus.“

Kartu su kunigu – piligrimai iš Alytaus, Marijampolės, Kaišiadorių, Vilniaus ir Kauno. „Savo akimis karo nematėme. Šeštadienį mes jau buvome nuvykę grįžimui į oro uostą, bet net iš Vilniaus mūsų oro kampanija neišsiuntė lėktuvo. Ieškojome kur apsistoti Tel Avive, bet neradome. O vėliau ten bombardavo. Nuotraukas pažįstami atsiuntė“, – portalui AlytusPlius.lt pasakojo R. Bičkauskas.

Klebonas teigė, jog bendrauja su ambasada, tačiau kol kas jokių pokyčių. „Sako, bandykite patys kažkaip kapstytis. Mes užsiregistravome, bet tyla…“.

Taip pat kunigas teigė: „Ačiū Dievui, viskas kol kas gerai. Iš vienos pusės, mes saugūs, bent taip atrodo šiai akimirkai. O kaip grįžti – kaip Dievas duos. Mes bandome ieškoti variantų per kitas valstybes. Jeigu ir yra kokie skrydžiai – viskas išgraibstyta. Tai labai neramina, kamuoja nežinomybė. Įdomu, kiek tas karas bus, kada bus saugu.“

Be to, kaip buvo rašoma AlytusPlius.lt, dėl ryšio trikdžių, trumpas pokalbis su klebonu buvo nutrauktas tris kartus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.