Ketvirtadienio vakarą planuojamas antrasis „Spartan“ skrydis iš Tel Avivo: užsiregistravę apie 30 asmenų

Ketvirtadienio vakarą iš Ben Guriono oro uosto planuojamas antrasis karinio lėktuvo „Spartan“ skrydis – juo evakuotis iš Izraelio ketina apie 30 asmenų.

Ketvirtadienio vakarą planuojamas antrasis „Spartan“ skrydis iš Tel Avivo: užsiregistravę apie 30 asmenų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Ketvirtadienio vakarą planuojamas antrasis „Spartan“ skrydis iš Tel Avivo: užsiregistravę apie 30 asmenų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Augustė Lyberytė

Oct 12, 2023, 10:16 AM, atnaujinta Oct 12, 2023, 12:00 PM

Apie tai Eltai patvirtino Nacionalinių krizių valdymo centro (NKVC) vyriausiasis patarėjas Darius Buta. Pasak jo, „Spartan“ turėtų pakilti iš Tel Avivo 20 val. vakaro.

„Turim apie 30 žmonių, kviečiam ir kitus nedelsti“, – komentare Eltai teigė jis.

Kaip vėliau informavo Užsienio reikalų ministerija (URM), apie šio skrydžio eigą informaciją teiks Lietuvos kariuomenė.

„Kviečiame registruotis skrydžiams „Spartan“ iš Izraelio kuo greičiau, nes saugumo situacija regione sparčiai kinta ir galimybių išvykti iš Izraelio lieka vis mažiau“, – ragina ministerija.

Trečiadienio vakarą iš Tel Avivo pakilo karinis lėktuvas „Spartan“, kuriame, URM duomenimis, išgabenti 29 į skrydį užsiregistravę tautiečiai. Dalis pirmuoju „Spartan“ reisu iš Izraelio išskridusių žmonių jau Lietuvoje, kiti dar laukia skrydžių.

Kelionėmis iš Turkijos keleiviai turi pasirūpinti patys

URM praneša, kad šalies institucijos koordinuotai tęsia Lietuvos gyventojų perkėlimą iš Izraelio į Turkiją. Visgi, pažymima, kad evakavus žmones į Antaliją, šie savo kelione į Lietuvą turės pasirūpinti patys.

„Ambasada Turkijoje nuolat renka informaciją apie visus įmanomus skrydžius iš Antalijos, poilsio viešbučiuose galimybes, tačiau kelione iš Turkijos į Lietuvą keliautojai turi pasirūpinti patys“, – nurodoma URM pranešime.

„Atkreipiame dėmesį, kad grįžimo Lietuvon išlaidos bus apmokėtos, vadovaujantis galiojančiais teisės aktais, t. y. tik jautriausioms socialinėms grupėms“, – pažymi URM.

„Visų Lietuvos institucijų vardu labai prašome ir tikimės supratingumo – yra labai daug norinčių išskristi ne tik iš Izraelio, bet ir Turkijos oro uostų, skrydžių laikai keičiami dėl saugumo ir kitų nuo Lietuvos nepriklausančių aplinkybių. Darome viską, kad Lietuvos keliautojai gautų visą aktualią informaciją ir kuo greičiau saugiai grįžtų namo“, – tikina ministerija.

ELTA primena, kad spalio 7-osios rytą palestiniečių islamistų grupuotė „Hamas“ pradėjo puolimą prieš Izraelį. Teroristai paleido tūkstančius raketų į Izraelio miestus ir įsiveržė į šalį. Izraelis oficialiai paskelbė karo padėtį.

Lietuvos institucijos ėmėsi sprendimų, kaip pargabenti šiuo metu karo zonoje esančius šalies piliečius. Trečiadienio popietę Vilniaus oro uoste nusileido lėktuvas iš Tel Avivo, kuriuo buvo pargabentas 141 Izraelyje įstrigęs Lietuvos pilietis.

NKVC teigimu, lėktuvas „Spartan“ regione bus laikomas budėjimo režimu ir bazuosis Turkijoje, Antalijoje.

Vienu reisu „Spartan“ galės išgabenti 38 asmenis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.