Teismas nuteisė buvusį Ignalinos savivaldybės tarybos narį M. Žymantą

Utenos apylinkės teismo Ignalinos rūmai trečiadienį paskelbė nuosprendį buvusiam Ignalinos rajono savivaldybės tarybos nariui Manfredui Žymantui. Politikas pripažintas kaltu dėl kišimosi į valstybės tarnautojo veiklą.

Teismas nuteisė buvusį Ignalinos savivaldybės tarybos narį M. Žymantą.<br>Asociatyvi nuotr.
Teismas nuteisė buvusį Ignalinos savivaldybės tarybos narį M. Žymantą.<br>Asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 12, 2023, 10:35 AM

„Spalio 11 dieną Utenos apylinkės teismo Ignalinos rūmuose paskelbtu nuosprendžiu pripažinta, kad Manfredas Žymantas 2020 metais, būdamas Ignalinos rajono savivaldybės tarybos nariu, kišosi į valstybės tarnautojos – minėtos savivaldybės administracijos direktorės – veiklą. Tyrimo metu surinktais duomenimis patvirtinta, kad vietos politikas siekė, jog direktorė paveiktų savo pavaldinius ir vienai medicinos įranga prekiaujančiai bendrovei būtų sudarytos išskirtinės sąlygos, mažinant kitų tiekėjų konkurenciją, dalyvauti viešųjų pirkimų konkurse“, – teigiama prokuratūros pranešime.

Nuo baudžiamosios atsakomybės politikas atleistas pagal laidavimą, jam skirta baudžiamojo poveikio priemonė – viešųjų teisių atėmimas, uždraudžiant vienerius metus būti išrinktam ar paskirtam į valstybės ar savivaldybių institucijų ir įstaigų, įmonių ar nevalstybinių organizacijų renkamas ar skiriamas pareigas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.