V. Sinkevičius apdovanotas Ukrainos valstybiniu ordinu

Penktadienį už Aplinką, vandenynus ir žuvininkystę atsakingas Europos komisijos narys Virginijus Sinkevičius darbiniu vizitu lankosi Kyjive, kur dalyvauja konferencijoje „Susitelkę dėl teisingumo. Susitelkę dėl aplinkos“ ir Ukrainos Klimato biuro atidaryme. Vizito metu EK nariui buvo įteiktas antrojo laipsnio valstybinis ordinas už lyderystę telkiant paramą Ukrainai bei skiriant didelį dėmesį Ukrainos atstatymo darbams, informuoja pranešime.

Virginijus Sinkevičius.<br>M. Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Virginijus Sinkevičius.<br>M. Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 20, 2023, 11:24 PM

Viešėdamas Ukrainoje V. Sinkevičius pažymėjo, kad dabartinių globalių neramumų kontekste Europos sąjungos dėmesys, palaikymas bei parama – finansinė, gynybinė bei moralinė, Ukrainai bus nenutrūkstama.

„Privalome išlaikyti lyderystę ir tęsti visokeriopą paramą Ukrainai. Išaus rytas, kai Rusija bus nugalėta, o Europos vienybė ir teikiamos pagalbos efektyvumas yra esminis šioje kovoje dėl pergalės. Kol kiekvieną dieną frontuose žūsta Ukrainos kariai, grobiami vaikai, bombarduojami miestai ir niokojama Ukrainos gamta, neturime teisės leisti sau vėluoti, stabtelti ar susvyruoti“, – sakė V. Sinkevičius.

Vizito metu EK narys susitiko su Ukrainos Aplinkosaugos ministru Ruslan Strilets, Premjero pavaduotoja Ukrainos Euro-Transatlantinei integracijai Olha Stefanishyna, Parlamento nariu Oleg Bondarenko bei aptarė Ukrainos atstatymo klausimus.

„Kol karas tęsiasi, Ukrainos atstatymo poreikiai yra sunkiai pamatuojami, tačiau jau dabar siekiame sukurti esminius būsimų tarptautinių veiksmų pagrindus, kad Ukrainos atkūrimas būtų kuo sklandesnis ir padėtų pagrindus ekonominiam ir socialiniam valstybės stabilizavimui“, – sakė V. Sinkevičius.

Šiam tikslui EK narys V. Sinkevičius praėjusių metų pradžioje inicijavo „Phoenix programą“, kuri įtrauks merus, architektus, visuomenę į Ukrainos atstatymo procesą. Programa sieks ne tik kuo greičiau atkurti Ukrainą bet tai padaryti naudojant tvarias technologijas bei tuo pačiu modernizuojant šalies miestus. Jai pagal LIFE programą Europos Komisija planuoja skirti 7 mln. eurų.

Pirmoji šiai programai skirta konferencija įvyks jau lapkričio 28 –gruodžio 1 dienomis, Vilniuje. Renginyje dalyvaus svarbiausios suinteresuotos šalys bei diskutuos apie konkrečius laukiančius iššūkius ir sprendimus siekiant užtikrinti, kad aplinkos tvarumo tikslai išliktų būsimų investicijų ir reformų centre.

Tai jau penktas V.Sinkevičiaus vizitas Ukrainoje nuo karo pradžios.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.