Prie IŽA jungiasi naujienų portalai www.alfa.lt ir www.iq.lt

Interneto žiniasklaidos asociacija (IŽA) stiprėja ir plečiasi – nuo lapkričio prie asociacijos prisijungia naujienų portalai www.alfa.lt ir www.iq.lt, kuriuos valdo bendrovė „Naujienų centras“. Tad nuo šiol vienintelę asociaciją Lietuvoje, kuri atstovauja šalies skaitmeninės žiniasklaidos interesams, sudarys 11 naujienų portalų, rašoma pranešime spaudai.

Prie IŽA jungiasi naujienų portalai www.alfa.lt ir www.iq.lt<br>Interneto žiniasklaidos asociacija (IŽA) nuotr.
Prie IŽA jungiasi naujienų portalai www.alfa.lt ir www.iq.lt<br>Interneto žiniasklaidos asociacija (IŽA) nuotr.
Prie IŽA jungiasi naujienų portalai www.alfa.lt ir www.iq.lt<br>Interneto žiniasklaidos asociacija (IŽA) nuotr.
Prie IŽA jungiasi naujienų portalai www.alfa.lt ir www.iq.lt<br>Interneto žiniasklaidos asociacija (IŽA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Interneto žiniasklaidos asociacija

2023-10-25 09:34, atnaujinta 2023-10-25 09:55

Naujienų portalų www.alfa.lt ir www.iq.lt narystę patvirtino IŽA valdyba praėjusią savaitę vykusio posėdžio metu.

IŽA pirmininkės Linos Bušinskaitės teigimu, tai, kad asociacijos gretos plečiasi ir prisijungia vis daugiau šalyje žinomų naujienų portalų, rodo, jog asociacija eina teisinga linkme atstovaudama interneto žiniasklaidos bendruomenę.

„Naujienų portalų www.alfa.lt ir www.iq.lt prisijungimas prie stipriausios ir iki šiol vienintelės skaitmeninės žiniasklaidos bendruomenę vienijančios asociacijos dar labiau stiprina IŽA pozicijas bendraujant su sprendimų priėmėjais, politikais, vietinėmis ir tarptautinėmis organizacijomis. Tik kartu surėmę pečius galime būti dar stipresni, labiau girdimi ir matomi. Tai ypač svarbu stiprėjant konkurencijai tarp vietinės žiniasklaidos ir pasaulinių socialinių tinklų, kylant vis naujiems iššūkiams dėl institucijų ir politikų iniciatyvų, siekiant reguliuoti žiniasklaidos veiklą“, – sako L. Bušinskaitė.

Ovidijus Lukošius, bendrovės „Naujienų centras“, kuri valdo naujienų portalus www.alfa.lt ir www.iq.lt, direktorius ir šių naujienų portalų vyriausiasis redaktorius, teigia, kad žiniasklaida turi vienytis ir kalbėti vienu balsu, nes vis daugėja grėsmių žodžio laisvei.

„Žurnalistams nuolat tenka ir teks ginti žodžio laisvę, nes žiniasklaidos ir politikų konfliktas yra amžinas ir tai – demokratinių procesų dalis. Tai yra tik viena iš priežasčių, kodėl žiniasklaida turi vienytis. Grėsmės žodžio laisvei keliamos daug subtilesniais būdais, nei tiesiog cenzūra ar teisinis persekiojimas. Kibernetinės atakos, melagienų skleidimas, socialiniai tinklai, technologijos globalių konfliktų amžiuje žiniasklaidai kelia naujų iššūkių. Ir tai yra iššūkiai ne tik pačiai žiniasklaidai, bet ir visuomenei, jos laisvei plačiąja prasme“, – tvirtina O. Lukošius.

IŽA vienija šie didžiausias šalies skaitytojų auditorijas pritraukiantys naujienų portalai – www.delfi.lt, www.lrytas.lt, www.15min.lt, www.tv3.lt, www.vz.lt, www.etaplius.lt, www.ve.lt, www.kaunas.kasvyksta.lt, www.madeinvilnius.lt, www.alfa.lt, www.iq.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.