O. Šurajevas skųs teismui VRK sprendimą vaizdo įrašą apie A. Zuoką pripažinti paslėpta politine reklama

Visuomenininkas, komikas Oleg Šurajev ketina kreiptis į teismą dėl ketvirtadienį Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) priimto sprendimo jo vaizdo įrašą apie kandidatą į Vilniaus miesto mero postą Artūrą Zuoką pripažinti paslėpta politine reklama.

 A. Zuokas ir O. Šurajevas.<br> Lrytas.lt koliažas.
 A. Zuokas ir O. Šurajevas.<br> Lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-10-27 16:09

„Vyriausioji rinkimų komisija šovė sau į koją. Sprendimas yra labai labai durnas ir absurdiškas (…). Rašysim skundą, susitiksim su VRK teismuose, VRK klounai, tai dar pasilinksminsim“, – asmeninėje „Facebook“ paskyroje penktadienį paskelbė O. Šurajev.

„Pirmininkė Lina Petronienė padarė klaidą, nes tiesiog šovė institucijai į koją su sprendimu: neva čia (vaizdo įrašas apie A. Zuoką – ELTA) paslėpta politinė reklama, BET (dėmesio) skleista neatlygintinai (!!!) ir užsakovo VRK nenurodo (!!!), tai absurdas“, – sako visuomenininkas.

O. Šurajev pripažįsta, kad jo išplatinto vaizdo įrašo tikslas buvo sutrukdyti A. Zuokui dalyvauti rinkimuose.

„Akivaizdu, kad šio video tikslas – pakenkti Zuokui laimėti rinkimus ir aš dar padarysiu tokių video labai daug – tiek, kiek Zuokas bandys eit į merus. Bet iš manęs neįmanoma nusipirkti lojalumo ar postą, ar video su mano nuomone, nei vienas mano įrašas nėra reklama“, – pabrėžė visuomenininkas.

ELTA primena, kad VRK ketvirtadienį pripažino, kad visuomenininko ir komiko O. Šurajevo pavasarį pasidalintas vaizdo įrašas „Kodėl Zuokas yra nusikaltėlis? (2023 faktai)“ yra paslėpta politinė reklama.

Komisijos sprendimą lėmė VRK pirmininkės Linos Petronienės pozicija, nes kitų narių balsai posėdyje pasiskirstė po lygiai.

Kaip nurodoma komisijos išvadoje, vaizdo įrašas buvo skleidžiamas neigiamais Artūro Zuoko interesais, nes juo buvo skleidžiama neigiama informacija su įvardytu siekiu daryti įtaką rinkimų rezultatams ir paveikti rinkėjų motyvaciją, raginant nebalsuoti už A. Zuoką.

VRK sprendimas gali būti skundžiamas Lietuvos Respublikos administracinių bylų teisenos įstatymo nustatyta tvarka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.