Prezidento gėlių vainikais pagerbti iškilių asmenybių kapai Vilniuje, Kaune, Kudirkos Naumiestyje bei Alytuje

Visų Šventųjų ir Vėlinių išvakarėse prezidento Gitano Nausėdos vardu ant laisvės kovotojų ir iškilių asmenybių kapų padėti gėlių vainikai, skelbia Prezidentūra.

Prezidento gėlių vainikais pagerbti iškilių asmenybių kapai Vilniuje, Kaune, Kudirkos Naumiestyje bei Alytuje.<br>P.Lileikio nuotr.
Prezidento gėlių vainikais pagerbti iškilių asmenybių kapai Vilniuje, Kaune, Kudirkos Naumiestyje bei Alytuje.<br>P.Lileikio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 1, 2023, 8:23 AM

Lietuvos kariuomenės Garbės sargybos kuopos kariai prezidento vardu gėlių padėjo Vilniaus Antakalnio kapinėse ant Justino Marcinkevičiaus, Adolfo Ramanausko-Vanago, Lietuvos Respublikos Prezidento Algirdo Mykolo Brazausko kapų, taip pat ant Lietuvos kariuomenės karių kapų memorialo žuvusiems už Tėvynę ir Laisvės gynėjų memorialo, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Taip pat prezidento vardu gėlių vainikai padėti Vilniaus Rasų kapinėse ant dr. Jono Basanavičiaus, Mikalojaus Konstantino Čiurlionio ir Nežinomo kareivio kapų, taip pat 1863–1864 m. sukilimo vadų ir dalyvių koplyčioje bei prie žuvusių už Lietuvos laisvę ir nepriklausomybę paminklo.

Pranešama, kad Kaune pagerbti Prezidento Aleksandro Stulginskio, Maironio, Stepono Dariaus ir Stasio Girėno, prof. Leonido Donskio ir Nežinomo kareivio kapai.

Prezidento vardu gėlių taip pat padėta Kudirkos Naumiestyje ant Vinco Kudirkos kapo, Kazlų Rūdos savivaldybėje ant Prezidento Kazio Griniaus kapo, o Alytuje pagerbtas pirmasis už Lietuvos nepriklausomybę 1919 m. žuvęs šalies kariuomenės karininkas Antanas Juozapavičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.