Žiniasklaida: LAT atmetė buvusio pareigūno reikalavimą pašalinti informaciją iš „15min.lt“ apie jo teistumą

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) atmetė buvusio pareigūno skundą, kuriuo jis reikalavo portalo „15min.lt“ ištrinti informaciją apie jo teistumą portale, skelbia „15min.lt“.

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas<br>R.Jurgaičio nuotr.
Lietuvos Aukščiausiasis Teismas<br>R.Jurgaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 17, 2023, 9:05 AM

Kaip teigiama publikacijoje, buvęs pareigūnas „15min.lt“ redakcijos reikalavo nuasmeninti jo duomenis bei pašalinti nuotraukas iš visų straipsnių, kuriuose aprašomas piktnaudžiavimas tarnyba (orgijos su prostitute policijos komisariato patalpose) ir dėl to vykę teisminiai procesai.

Vyras tvirtino, kad informacija apie jį esą neproporcingai suvaržo jo teisę į privatų gyvenimą, žemina jo garbę ir orumą. „15min.lt“ šį reikalavimą atmetė kaip nepagrįstą.

LAT nutartimi patvirtino „15min.lt“ poziciją, kad informacijos apie nusikaltimą ir nuteistojo atvaizdo viešinimas atitinka visuomenės teisę žinoti apie nusikaltimą ir jį padariusį asmenį. Pareigūno skundą teismas atmetė.

Kaip skelbia „15min.lt“, LAT nurodė, kad nusikaltimo pavojingumas ir šokiruojantis pobūdis lemia, kad informacija išlieka aktuali visuomenės nariams ir jie turi teisę tai žinoti. Anot teismo, byloje nėra įrodymų ir argumentų dėl neigiamo poveikio ieškovo asmeniniam ar šeiminiam gyvenimui.

LAT nutartis yra galutinė ir neskundžiama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: kaip A. Armonaitė ir E. Gentvilas vienas kitam pamokslavo