V. Čmilytė-Nielsen su darbo vizitu išvyko į Taliną

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen ketvirtadienį su darbo vizitu išvyko į Taliną. Estijoje parlamento vadovė dalyvaus 42-osios Baltijos Asamblėjos ir 29-osios Baltijos Tarybos renginiuose, rašoma pranešime žiniasklaidai.

V. Čmilytė-Nielsen<br>D. Labučio (ELTA) nuotr.
V. Čmilytė-Nielsen<br>D. Labučio (ELTA) nuotr.
Viktorija Čmilytė-Nielsen<br>K. Gudžiūnienės (ELTA) nuotr.
Viktorija Čmilytė-Nielsen<br>K. Gudžiūnienės (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2023-11-23 15:06

„Rusijos agresija prieš Ukrainą ir kilusi grėsmė išskirtinai reikalauja dėmesio saugumo situacijai Baltijos regione. Šioje kritiškoje aplinkoje itin būtina, kad Baltijos valstybės išlaikytų vientisumą ir toliau stiprintų tarpusavio integraciją, siekdamos atsikratyti priklausomybės nuo Rusijos įtakos, ir sutvirtintų savo balsą Europos Sąjungoje ir NATO“, – sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Ketvirtadienį Seimo pirmininkė dalyvaus Baltijos Asamblėjos apdovanojimų ir medalių įteikimo ceremonijoje.

Penktadienį vyks Baltijos Asamblėjos prezidiumo bei Lietuvos, Estijos ir Latvijos nacionalinių parlamentų pirmininkų posėdis, vėliau – Asamblėjos 42-osios sesijos atidarymas, kuriame V. Čmilytė-Nielsen sakys sveikinimo kalbą.

Į Taliną taip pat vyksta Seimo pirmininkės pavaduotojas, Seimo delegacijos Baltijos Asamblėjoje narys Andrius Mazuronis, Seimo delegacijos Baltijos Asamblėjoje pirmininkas Andrius Kupčinskas ir jo pavaduotoja Orinta Leiputė, taip pat kiti nariai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.