Kauno apylinkės teisme paminėta Tarptautinė antikorupcijos diena: ryškėja teigiamos tendencijos

Kauno apylinkės teismas tradiciškai paminėjo gruodžio 9-ąją dieną minimą Tarptautinę antikorupcijos dieną. Renginyje tiek gyvai, tiek nuotoliniu būdu dalyvavo Kauno apylinkės teismo Kauno, Jonavos bei Kaišiadorių rūmų teisėjai bei darbuotojai.

 Kauno apylinkės teisme paminėta Tarptautinė antikorupcijos diena. <br> T. Merkevičiūtės nuotr. 
 Kauno apylinkės teisme paminėta Tarptautinė antikorupcijos diena. <br> T. Merkevičiūtės nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Tautvilė Merkevičiūtė, Kauno apylinkės teismo pirmininko padėjėja ryšiams su žiniasklaida ir visuomene

Dec 8, 2023, 2:42 PM, atnaujinta Dec 8, 2023, 2:43 PM

Kauno apylinkės teismo pirmininkas Arūnas Purvainis, sveikindamas kolektyvo narius ir tardamas sveikinimo žodį, padėkojo už darbuotojų įsitraukimą ir iniciatyvas teisme įgyvendinant administracines priemones korupcijos prevencijai: „Akivaizdus ir matomas jūsų visų darbo šioje srityje kokybiškas rezultatas ir aktyvus įsitraukimas yra pamatas korupcijos netolerancijai Kauno apylinkės teisme ir tuo pačiu, mums visiems būtina sąlyga, siekiant visiškai užkirsti bet kokias galimybes korupcijai pasireikšti ar tokioms prielaidoms kilti“.

Teismo pirmininkas, kalbėdamas apie Tarptautinės antikorupcijos dienos reikšmę teigė, jog: „Tai mus verčia pagalvoti ir suprasti, jog nėra stipresnio ginklo kaip mūsų principingumas, mūsų visos visuomenės valia ir aišku, mūsų visų Kauno apylinkės teismo darbuotojų, skaidrumas. Dedame daug pastangų įgyvendinant korupcijos prevencijos priemones, kad nepaliaujamos kovos su korupcija, ar prielaidomis jai pasireikšti, rezultatas būtų ne tik matomas, bet ir didintų netoleranciją bei atsparumą korupcijai bei skatintų antikorupcinio elgesio standarto laikymąsi mūsų teisme“.

Renginio metu buvo aptarta pasiektų rezultatų pažanga korupcijos prevencijos srityje.

Pristatydamas rezultatus ir padarytą pažangą, susijusią su atsparumu korupcijai Kauno apylinkės teisme, A. Purvainis pasidžiaugė, jog atsparumo korupcijai rezultatai yra aukšti, o darbuotojų, pranešiančių apie korupcijos atvejus procentinė išraiška yra linkusi teigiamai didėti, o tokių, kurie dvejotų pranešti – mažėja.

Kauno apylinkės teisme taip pat stabiliai daugėja darbuotojų, žinančių apie tai, kur kreiptis susidūrus su galimais korupcijos atvejais.

„Galima pasidžiaugti, kad vykdomos antikorupcinės politikos priemonės prisideda prie nuolatinio veiklos gerinimo šioje srityje ir antikorupcinio sąmoningumo didinimo. Daug kas priklauso nuo to, kaip kiekvienas suvoksime antikorupcinės politikos priemones. Jei į tai žiūrėsime tik kaip drausminančią ar baudžiančią priemonę, negalime tikėtis teigiamų rezultatų ir didelio įsitraukimo. Visų šių priemonių pobūdis yra išimtinai skatinamasis, lygiuojantis į aukščiausią antikorupcinio elgesio standartą. Tuo pačiu tai yra priemonės teisėjų nešališkumui ir nepriklausomumui stiprinti, o tai reiškia ir visuomenės pasitikėjimui teismais didinti“ – pažymėjo A. Purvainis.

Kalbėdamas apie lūkesčius ir kitų metų svarbiausius darbus šioje srityje, teismo pirmininkas taip pat pažymėjo, jog ateinančiais metais tikimasi dar didesnio visų darbuotojų atsidavimo ir įsitraukimo į beveik du metus galiojančio naujo korupcijos prevencijos įstatymo įgyvendinimą ir efektyvios korupcijos prevencijos sistemos mūsų teisme sukūrimą.

„Taip pat stiprinsime ir tobulinsime viešųjų pirkimų procesus, skirdami dar didesnį dėmesį tiekėjų patikimumo patikrai ir skaidrumui didinti ir taip pat skirdime didelį dėmesį darbuotojų švietimui, tikintis dar didesnio jų įsitraukimui. Taip pat didelis dėmesys bus skirtas vidaus teisės aktų ir organizacinių priemonių tobulinimui ar jų naujų sukūrimui, kurios skirtos rizikų valdymui“ – akcentavo teismo vadovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.