I. Skuodienė apie gyvybės langelyje paliktą iki šiol vyriausią vaiką: priimkime tai kaip išgelbėtą gyvybę

Pasirodžius žiniai apie sekmadienį gyvybės langelyje paliktą 2 metų mergaitę, pasisakė ir Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos vadovė Ilma Skuodienė. Jos teigimu, tai kol kas yra vyriausias šiame langelyje paliktas vaikas, tačiau galima pasidžiaugti, kad gyvybė buvo išgelbėta.

Ilma Skuodienė.<br>M. Morkevičiaus nuotr.
Ilma Skuodienė.<br>M. Morkevičiaus nuotr.
Vaikas.<br>R.Danisevičiaus asociatyvi nuotr.
Vaikas.<br>R.Danisevičiaus asociatyvi nuotr.
Vaikas.<br>Lrytas.lt fotomontažas.
Vaikas.<br>Lrytas.lt fotomontažas.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Dec 11, 2023, 9:10 AM, atnaujinta Dec 11, 2023, 9:17 AM

„Priimkime kaip išgelbėtą vaiko gyvybę. Gali būti ir tokie sprendimai. Turbūt labai skaudūs visiems, ypatingai juos priėmusiems. Svarbu pasakyti, kad tėvai turi 3 mėnesius pakeisti savo sprendimą.

Ir priėmus kitą sprendimą – būtų suteikta visa reikalinga pagalba. Jo nepakeitus – vaikui ieškoma šeima pasirengusi priimti“, – feisbuke pirmadienio rytą rašė I.Skuodienė.

Pasak Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos vadovės, tai – vyriausias iki šiol gyvybės langelyje paliktas vaikas.

„Prieš tai 2013 metais, taip pat Kaune, buvo paliktas 1 metų 7 mėnesių berniukas. Šiais metais tai yra 5 vaikas paliktas gyvybės langelyje. 5 išsaugotos gyvybės. Nuo 2009 metų viso gyvybės langelyje palikta 95 vaikai. Iš jų 16 susigrąžino tėvai“, – nurodė I.Skuodienė.

Primename, kad sekmadienio vakarą Kaune gyvybės langelyje rasta palikta mergaitė. Kaip informuoja Policijos departamentas, mergaitė rasta apie 19.36 val. V. Putvinskio gatvėje esančio pastato gyvybės langelyje.

Pirminiais duomemimis, mergaitės tapatybė neaiški, o amžius – apie dvejus metus. Mažylė pristatyta į ligoninę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.