G. Nausėda savo sprendimą dėl naktinių taikiklių ketina paskelbti šią savaitę: nuomonę jau turi

Prezidentas Gitanas Nausėda teigia jau šią savaitę ketinantis paskelbti, ar vetuos Seimo priimtą įstatymą, kuriuo įteisinamas naktinių taikiklių naudojimas medžioklėje.

Prezidentas Gitanas Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Prezidentas Gitanas Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Prezidentas Gitanas Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Prezidentas Gitanas Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Prezidentas Gitanas Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Prezidentas Gitanas Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Dec 19, 2023, 3:37 PM

„Aš tikrai dėl to priimsiu sprendimą arba ketvirtadienį, arba penktadienį. Šiandieną ir rytoj lankysiuosi regionuose, grįšiu į Vilnių ir iškarto padėsime tašką šiuo klausimu“, – antradienį žurnalistams Klaipėdoje sakė G. Nausėda.

Visgi prezidentas pripažino nuomonę šiuo klausimu jau turįs susidaręs.

„Jeigu neatsitiks kažko labai man netikėto, aš savo nuomonę šiuo klausimu turiu gerokai anksčiau“, – sakė šalies vadovas.

36 Seimo narių grupė kreipėsi į prezidentą G. Nausėdą su prašymu vetuoti praėjusią savaitę parlamento priimtą sprendimą įteisinti naktinių taikiklių naudojimą medžioklėje. Taip pat į prezidentą dėl veto kreipėsi ir Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) frakcijos Seime narys Linas Jonauskas.

ELTA primena, kad praėjusią savaitę Seimas nusprendė, jog nuo kitų metų gegužės medžiotojai galės naudoti naktinio matymo taikiklius. Už įstatymo pataisas balsavo 69 parlamentarai, 3 pasisakė prieš, vienas Seimo narys susilaikė. Didžioji dalis įstatymui prieštaraujančių politikų balsavime nedalyvavo.

Prieštaringų vertinimų sulaukusio įstatymo iniciatoriai pasiūlė įteisinti naktinio matymo prietaisus medžioklėje, tačiau raginio aiškiai reglamentuoti ir riboti jų naudojimą. Projekte numatyta, kad naudoti naktinius taikiklius būtų galima medžiojant šernus, lapes, mangutus, paprastuosius meškėnus, kanadines audines, nutrijas ir ondatras.

Taip pat numatyta papildyti draudžiamų medžioklėje naudoti įrankių bei priemonių sąrašą lankais bei kitais templiniais ginklais ir kovinių bei agresyvių veislių šunimis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.